Suurin odotuksin H-lohkon avausotteluun lähtenyt Belgia sai tehdä täyden päivätyön Algerian kanssa, mutta nousi lopulta 2-1 (0-1) –voittoon.

Ensimmäisen puoliajan kaava oli selvä: Belgia vei peliä ja Algeria keskittyi pitämään puolustuksen tiiviinä kytäten paikkoja vastaiskuihin. Belgian hallinta jäi kuitenkin tehottomaksi, sillä tilaa Algerian puolustuksen keskeltä ei löytynyt millään ilveellä.

Sen sijaan Algeria iski kuin tyhjästä 25. minuutilla. Nopean vastaiskun päätteeksi pallo pelattiin rangaistusalueelle Sofiane Feghoulin juoksulinjalle. Belgian puolustaja Jan Vertonghen repi Feghoulia sen verran reilusti, että pallo vietiin pilkulle ja Feghouli itse iski rangaistuspotkun varmasti sisään.

Tauolle mentiin lukemissa 0-1, kun Belgia jatkoi puskemistaan Algeriaan puolustusmuuriin.

Toisen puoliajan alku noudatti samaa kaavaa, kunnes tunnin pelin jälkeen Belgia alkoi vähitellen saada käännettyä hallintaansa myös tilanteiksi ja 70. minuutilla syntyi tasoitus. Kevin de Bruyne keskitti ja vaihdosta kentälle tullut Marouane Fellaini puski lukemiksi 1-1.

Kymmenen minuuttia myöhemmin syntyi ratkaisu. Asialla oli jälleen Belgian vaihtomies: Katkon jälkeen Belgia tuli nopeasti ja Eden Hazard vapautti Dries Mertensin ja tämä laukoi voimalla ratkaisun etuylänurkkaan.

Kunnon loppukiriä Algeria ei saanut aikaiseksi ja näin Belgia otti avauspisteet – joskaan ei helposti.