Belgian ja USA:n välinen neljännesvälieräottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta 2-1 Belgian voittoon jatkoajalla.

Belgia aloitti ottelun vauhdikkaasti. Heti ensimmäisellä minuutilla Divock Origi pääsi puolittain läpi, mutta Tim Howard onnistui torjumaan vedon jalallaan. Toisella minuutilla Belgia tuli jälleen, mutta Kevin De Bruynen laukaus kilpistyi yhdysvaltalaispuolustajasta kulmapotkuksi. USA pääsi peliin mukaan reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Joukkue loi hyviä tilanteita Belgian maalilla. Belgia paras tilanne syntyi vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi De Bruyne pääsi jälleen laukomaan, mutta tällä kertaa hän veti avopaikasta ohi maalin. Pelin hallinta siirtyi Belgialle ensimmäisen jakson loppupuolella, mutta 0-0 tilanne säilyi tauolle lähdettäessä.

Belgia otti pelin hallinan myös toisen jakson alussa. Peli tasoittui kuitenkin toisen puoliajan edetessä, mutta Belgia loi vaarallisimmat tilanteet. Tim Howard USA:n maalilla oli mies paikallaan ja piti joukkuettaan pystyssä. Kevin Mirallas pääsi yksin läpi ottelun loppupuolella, mutta Howard sai jalkansa viime hetkellä pallon eteen ja torjui laukauksen kulmapotkuksi. Chris Wondolowskilla oli tilaisuus nousta Yhdysvaltojen kansallissankariksi, mutta mies laukoi aivan maalin edestä pallon reilusti yli. Ottelun varsinaisella peliajalla ei nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoajan alkuminuuteilla De Bruyne vei Belgian 1-0 johtoon. Romelu Lukaku lisäsi johtoa maalilla noin kymmenen minuuttia myöhemmin. USA pääsi kuitenkin peliin vielä mukaan 2-1 kavennusmaalilla 107. minuutilla. Yhdysvalloilla oli vielä kavennuksen jälkeen kaksi aivan loistavaa tasoitusmahdollisuutta, mutta viimeistely ei onnistunut ja Belgia voitti lopulta jännitysnäytelmän lukemin 2-1 ja jatkoi puolivälieriin.

Belgia kohtaa puolivälierissä Argentiinan, joka kukisti päivän aikaisemmassa ottelussa Sveitsin.