FC Barcelona on tarjoamassa sopimusta Fernando Torresille, jota vielä muutama vuosi sitten pidettiin maailman vaarallisimpana kärkipelaajana. Vuoden 2010 jälkeen nyt 31-vuotiaan espanjalaishyökkääjän ura on kääntynyt katastrofaaliseen syöksyyn.

Torres löi läpi Atletico Madridissa, missä hän paukutti kuuden kauden aikana 82 maalia. Hän sai unelmasiirron Liverpoolin, missä maalitehtailu sen kuin kiihtyi: 102 ottelua tuotti 65 osumaa. Siirto Chelseaan oli edessä 2011, mutta jotakin tapahtui, maalihana tyrehtyi. 110 ottelua ja 20 maalia ei ollut totisesti sitä, mitä Chelsea odotti mieheltä saavansa vastineeksi hurjasta viikkopalkasta sekä 58,5 miljoonana euron siirtosummasta.

Lyhyen AC Milan-piipahduksen jälkeen Torres lainattiin kasvattajaseuraansa Atleticoon, mutta edes tutut ympyrät eivät ole siivittäneet häntä entiseen lentoon. Viime ja tällä kaudella hän on pelannut 35 ottelua ja tehnyt viisi maalia.

Espanjalaisen AS:n mukaan Barca kuitenkin tavoittelee Torresia ilmaisella siirrolla. Moni varmasti kysyy miksi, kun joukkueella on jo nyt Lionel Messi, Neymar sekä Luis Suarez.