Hyvää työtä FC Barcelonassa tehnyt päävalmentaja Ernesto Valverde myöntää, että brassitähden Neymarin yli 200 miljoonan euron siirto PSG:hen oli kova isku seuralle.

Vaikka katalaanit ovat kulkeneet voitosta voittoon ilman Neymarin apua, oli hänen lähtönsä vaikea pala nieltäväksi.

– Neymarin lähtö oli vaikea hetki seuralle. Emme voi kieltää sitä, Valverde myönsi Barcelonan verkkosivuilla.

Neymar jätti seuran huonon kauden jälkeen, jolloin Barcelona hävisi Espanjan mestaruuden veriviholliselleen Real Madridille ja lähtö tuli varhain myös Mestarien liigassa. Moni oletti, että brassihyökkääjän menetys tarkoittaisi toista perättäistä heikkoa kautta.

Tämä osoittautui virhearvioinniksi. Valverden johdolla Barcelona johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä ja ero Madridiin on kasvanut jo 14 pisteeseen. Lisäksi Barca ei ole hävinnyt otteluakaan sitten elokuun puolivälin. Itse Lionel Messi kertoi kuukausi sitten, että Barcelona pelaa paremmin ilman Neymaria.

– Menetimme hyökkäysvoimaa, mutta olemme parempia puolustussuuntaan. Keskikenttämme pelaa rauhallisemmin ja tasapainoisemmin, Messi kertoi Marcalle.

Messi ja Luis Suarez ovat iskeneet tällä kaudella yhteensä 25 maalia La Ligassa. Huomionarvoista on, että Barcelona on kyennyt tehokkaaseen hyökkäyspeliin ilman Dortmundista Neymarin korvaajaksi hankittua Ousmane Dembeleä, joka loukkaantui heti kauden alussa.

Nyt Dembele lähestyy pelikuntoa, mutta pelipaikka ja -aika on vielä arvoitus.

– Me arvioimme asioita. Meidän on otettava huomioon Messin ja Suarezin asema. Meidän on sopeuduttava, mutta tiedämme, että Messi voi pelata missä tahansa. Haluamme löytää Messille paikan, jossa hän pystyy käynnistämään hyökkäyksemme, Valverde kertoi.

Barcelona on pelannut viime ajat muodostelmalla 4-4-2. Neymarin aikana joukkue käytti 4-3-3:a. Dembelen myötä on mielenkiintoista seurata, miten Valverde asettelee palapelinsä.