Brasiliaa on moitittu yhden miehen joukkueeksi näissä MM-kisoissa. Nyt kun tuo yksi mies – Neymar – on loukkaantuneena sivussa semifinaalista Saksaa vastaan, pitää muiden nostaa tasoaan ja joukkueen pystyttävä joukkueena parempaan peliin.

Yksi keskikenttäpelaaja, jolta voi odottaa näkyvää roolia on Oscar. Chelseassa leipätyökseen pelaava Oscar on pelannut puolustavammassa roolissa kuin mihin on totuttu, eikä miestä ole erottanut kentällä juurikaan. Miehen tekemä työ ei kuitenkaan ole ollut vähäpätöistä.

– Olen tarkkaillut peliä ja ollut oikealla vain puolustamassa, mikä on ollut minulle vaikeaa, hän kuvaili puolivälieräottelun rooliaan Lancenetin haastattelussa.

– Jos se on kuitenkin ollut ainoa tapa – puolustaa ja voittaa – valitsen niin voittamisen.

Oscarin puolustava rooli näkyy myös tilastoissa. Hän on koko turnauksen eniten taklannut pelaaja.

– Monet ihmiset ympäri maailmaa puhuvat vain Neymarista ja unohtavat Oscarin merkityksen Selecaolle. Taktisesti hän jakaa pelinrakentamisen vastuun, hänen pelinlukutaitonsa on kehittynyt, ja hän sijoittuu lyhytsyöttöpelissä niin, että vartijoiden on vaikea merkata häntä, kuvaili brassilegenda Zico The Guardianille.

Oscarin odotetaan palaavan viime kesän Confederation’s Cupista tutulle pelipaikalleen, eli keskikentän keskustaan välierässä Saksaa vastaan.