Liigan runkosarjasta on takana kaksi kolmasosaa, ja viimeinen loppusuora taistelussa pudotuspelipaikoista häämöttää. Sivustomme asiantuntija Sami Helenius ruotii takana olevan noin 40 ottelun annin niin kaukaloista kuin sen ulkopuoleltakin.

Mitä tuumaat tähän mennessä nähdystä?

– Ilveksen taaperrus oli pieni yllätys, sillä Tuomas Tuokkola sai joukkuetta vietyä viime kaudella paremmin. HPK:n huono kausi ei yllätä, sillä jo ennen kauden alkua kuulin tietoja, että siellä ei ole varaa hankkia pelaajia, joten odotuksetkaan eivät ole voineet olla kovat. KalPa on taas Pekka Virran kanssa näyttänyt kyntensä. Turussa ja Porissa hänellä ei ollut oikeanlaisia pelaajia siihen kiekkokontrolliin, johon Virta pyrkii. Kestomenestyjät Kärpät ja Tappara ovat olleet kovia. HIFK:ta odotin kärkeen jo viime vuonna, mutta nyt Antti Törmäsen kädenjälki on viimeistään alkanut näkyä.

– Viimeisimmät nousijat KooKoo ja Sport pitää myös mainita. KooKoo on peräti menossa ”sääleihin” tällä hetkellä ja Sport tappelee myös paikasta sinne. Näille jengeille pudotuspelipaikka olisi helvetin iso juttu!

Kenet haluaisit nostaa pelaajista esiin?

– Koska olin itse puolustaja, niin Juha Leimun nopea kypärätemppu (Kolme maalia 44 sekunnissa 15.12.) pitää mainita. Lisäksi hän kantaa isoa kuormaa Pelicansin alakerrassa ja on ollut tehokas myös hyökkäyssuuntaan. Lisäksi nämä nuoret pitää mainita. Aina heitä tulee, mutta nyt Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine ovat ottaneet valtavan isot roolit.

Mikä asia on ollut suurin pettymys?

– Bluesin tilanne pitää mainita. Missä on menty noin metsään? Miten Liigassa voi tapahtua tällaista? Totta kai raha pyörittää maailmaa, mutta onhan se fanejakin kohtaa aivan perseestä, että jatkuvasti parhaat lähtevät! Liikaa joukkuetta ei voi nuorentaa, sillä menestystä ei niin tule. Blues on tällä hetkellä Liigan häpeäpilkku. Olen sitä paitsi tätä Liigan nykysysteemiä vastaan, että karsintoja ei ole. Jos olisi, niin tällaista tyhjennysmyyntiä ei voisi tehdä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen