Jääkiekon Liiga käynnistyy perjantaina. Samalla starttaa HPK:n uuden koutsin Antti Pennasen ensimmäinen kausi Liiga-päävalmentajana.

HPK:lta ei odoteta alkavalla kaudella suuria. Viime kaudella runkosarjan kolmanneksi viimeiseksi jääneen seuran virallinen tavoite on playoff-paikka.

– Olen ollut HPK:ssa aiemmin noin 15 vuotta mukana, ja kotikin on samassa kaupungissa. Eli hyvällä mielellä kauteen. Keväästä asti on tehty hyvin töitä, mutta niin ovat tietysti muutkin seurat, joten meidän pitää tehdä tosi hyvin, Pennanen pohtii Arvokisat-sivustolle.

– Playoff on meille hyvä tavoite, mutta tietysti valmentajan näkökulmasta oleellista on nyt, että peli ja pelaajat kehittyvät, ja HPK:n identiteetti vahvistuu.

Hämeenlinna on kiekkokaupunki isolla koolla – kotikatsomoonkin on ilmaantunut Pennasen iloksi uusi, nuorten miesten laulava fanijoukko ”kansainväliseen tyyliin”.

Intohimoa siis löytyy, ja odotuksia sen mukaisesti. Esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö NordicBet on kertoimissaan arvioinut, että HPK on ensimmäinen joukkue, joka tulee vaihtamaan Liigassa päävalmentajaa alkavalla kaudella.

Millaisia ajatuksia tällainen arvio herättää?

– No ei minkäänlaisia. Se ei ole mun asiani ajatella sellaista. Uskon, että matka maailmalla on vahvistanut, on tullut itselle kokemusta ja itseluottamusta. Olen saanut toimia huippuvalmentajien kanssa, viimeksi vaikkapa Jukka Jalosen kanssa tuli maailmanmestaruus.

Pennanen oli Nuorten Leijonien vuodenvaihteen sankariryhmässä mukana valmennustiimissä. Lisäksi hän on toiminut apuvalmentajana mm. HIFK:ssa ja KalPassa ja viimeksi päävalmentajana Jukureissa.