Perjantain ainoassa Valioliigaottelussa Arsenal kohtaa Evertonin Emiratesilla. Sinänsä itse ottelulla ei suurempaa merkitystä enää ole suuntaan tai toiseen, mutta mitä ennen ottelua tapahtuu, saattaa kalahtaa pahasti Arsenalin amerikkalaisomistajien nilkkaan.

Arsenal Supporters Trust eli kannattajien virallinen etujärjestö on järjestämässä ennen illan ottelua suuren mielenosoituksen Emiratesin edustalla. Mielenosoituksen kohteena on ennen kaikkea Arsenalin pääomistaja Stan Kroenke, joka kannattajien mukaan pimitti täysin suunnitelmat flopanneesta Superliigasta, eikä ottanut asiaan mitään kantaa yli vuorokauteen. Tämänkin jälkeen omistajatahon viestintää on hoitanut Arsenalin toimiva johto sekä Stan Kroenken poika Josh.

Josh Kroenke vastaili kannattajien kysymyksiin torstaina järjestetyssä etätilaisuudessa, mutta tapaamisella oli kaikkea muuta kuin rauhoittava vaikutus kannattajiin. AST:n edustajat ilmaisivat huolensa mm. siitä, että Kroenket eivät todellisuudessa ymmärrä, mitä jalkapalloseura ja sen kannattaminen ihmisille merkitsevät.

Minkälaisen mielenilmauksen Arsenal-kannattajat saavat aikaiseksi jää nähtäväksi. Joka tapauksessa viesti omistajaportaan suuntaan on selvä: kaikkea ei voi mitata rahassa.

Arsenal-Everton perjantaina klo 22.00 Elisa Viihde Viaplayssä sekä V Sport jalkapallokanavalla.