Argentiina kukisti toisessa välieräottelussa Hollannin rangaistuspotkukilpailussa ja eteni finaaliin, missä se kohtaa Saksan.

Molemmat joukkueet aloittivat kamppailun todella varovasti ja tunnustellen. Argentiina sai reilun kymmenen peliminuutin kohdalla vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Lionel Messin laukaus ei tuottanut tulosta. Argentiina otti pelin hallinnan ja Hollannilla ei ollut lainkaan tilanteita ottelun alkupuolella. Ezequiel Lavezzi pääsi jatkuvasti oikealta laidalta läpi ja Hollannin puolustus oli suurissa vaikeuksissa argentiinalaisen kanssa. Varsinki Hollannin Bruno Martins Indi oli aivan ulkona kaikissa tilanteissa. Argentiinan Javier Mascherano näytti saavan kovan iskun päähänsä vajaan puolen tunnin pelin kohdalla ja vaikutti hieman sekavalta kentän pinnassa. Mies pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Ensimmäisellä puoliskolla ei nähty maaleja.

Toinen puoliaika alkoi myös hyvin hitaalla temmolla. Argentiina oli parempi, mutta Hollannillakin oli hyviä vaiheita toisen jakson aikana. Ottelun kuvan kertoi myös hyvin laukaustilasto. Noin kymmenen minuuttia ennen varsinaise peliajan loppua Hollannilla ei ollut ainuttakaan laukausta kohti maalia ja Argentiinallakin oli vain yksi. Peli oli melkoista kyttäämistä ja jatkoaika näytti todennäköiseltä. Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla, mutta maaleja ei syntynyt.

Hollanti hallitsi ensimmäistä jatkoaikaa. Klaas Jan Huntelaar vaihdettiin kentälle Robin van Persien tilalle tuomaan uutta voimaa hyökkäykseen. Jatkoaikakaan ei tarjonnut vauhdikasta peliä, vaikka kovaa taistelua kentällä nähtiinkin. Jatkoajan paras maalipaikka syntyi Rodrigo Palaciolle, jonka heppoiseksi jääneen puskun Hollannin maalivahti Jasper Cillesen onnistui torjumaan. Jatkoajalla ei nähty ratkaisua, joten sitä jouduttiin hakemaan rangaistuspotkuilta.

Hollannin ensimmäinen ampuja puolustaja Ron Vlaar epäonnistui samoin Wesley Sneijder. Argentiinan maalivahti Sergio Romero torjui molemmat melko heikot vedot. Argentiinalaisten kaikki neljä laukojaa onnistuivat ja joukkue eteni sunnuntaina pelattavaan finaaliin.