Glen Kamara on hyvin lähellä Skotlannin mestaruutta Glasgow Rangersin paidassa. Rangers voitti viime viikonloppuna Olf Firm -ottelussa paikallisvastustaja Celticin ja suurseurojen ero on jo 19 pistettä, kun Celtic on pelannut kolme ottelua vähemmän.

Rangersissa urallaan pelannut Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi kertoi Kamaran merkityksestä Rangersille Suplan Week of Football -podcastissa.

– Kun mietitään, mihin tiivistettäisiin Rangersin ja Celticin ero tällä kaudella, niin Celtic ei pysty vastaamaan tuollaisella pelaajalla keskialueella. Glen pystyy aina tarjoamaan syöttösuuntia ja säilyttämään pallonhallinnan. Hänen rauhallinen ja tyylikäs pelaamisensa hyppää oikein silmille. Glenin tasoisia pelaajia ei Skottiliigassa yleensäkään ole yhtään. Ihme on, jos tuo on Glenin uran päätepiste. Ottajia on jossain muuallakin. Taidot ainakin riittäisivät siihen, Niemi sanoo.

Niemi nostaa Kamaran tällä hetkellä hyvin korkeaan asemaan koko Skotlannin Valioliigassa.

– Voi olla, että katson hieman sinivalkoisin silmin, mutta melkein sanoisin tällä hetkellä, että Glen on skottiliigan paras pelaaja.

Kamara ei puhu haastatteluissa suomea, joten Huuhkajien huumassa hän on jäänyt hieman ansaitsemattomaan pimentoon.

– Hän on tosi pidetty, fiksu ja nöyrä. Ei hänestä huomaa yhtään, että hän olisi stara, mutta eipä meillä ketään muutakaan egoa ole, joka aiheuttaisi ongelmia. Hän on hiljainen, mutta pilkettäkin on silmäkulmassa ja vitsiäkin tulee. Hän tekee aina parhaansa, eikä pidä itsestään ääntä. Lehtimiehille vinkiksi, että suomen kieli on täysin hyvää. Ihan huoletta voi pyytää puhumaan suomea, Niemi sanoo.

Niemi kertoo Skotlannin Valioliigan nykytilanteesta ja viikonloppuna jatkuvasta FA cupista Suplassa.