Antti Niemi pohjustaa Glen Kamaraa odottavaa ottelua: ”4-5-vuotiaat lapset näyttämässä keskisormea”

© Kuva: Juha Tamminen

Skotlannin Valioliigassa Glen Kamaran Rangersilla on edessään jälleen iso ottelu, kun liigaa ylivoimaisesti johtava Rangers vierailee sunnuntaina Aberdeenissä. Rangersin ja Celticin kohtaamiset ovat aina Skotlannissa iso asia, mutta Aberdeen ja Rangers vihaavat myös toisiaan palavasti.

Vihanpito on alkanut 1970-luvulla, mutta vuoden 1988 kammotaklaus on synnyttänyt nykyisen viha-asetelman.

– Totta kai Celtic-Rangers varastaa aina huomion ja se on pääjuttu siellä. Aberdeenin ja Rangersin välilläkin on (vihaa). En tiedä kaikkea taustaa, mutta viimeistään siinä vaiheessa se leimahti, kun Ian Durrant telottiin En muista, kuka se Aberdeenin pelaaja oli (Neil Simpson), mutta hän lähes katkaisi Ian Durrantin jalan. Hänen polvensa meni aika pahasti ja siitä on aika mielenkiintoisia kuvia netissä. Siinä tiivistyy viha. Sen jälkeen vihanpito on vahvistunut ja jatkunut, muistelee Rangersia aikanaan edustanut Antti Niemi Suplan Week of Football -podcastissa.

Niemellä on omiakin muistoja vierailusta Aberdeenissä.

– Muistan, kun menimme ensimmäistä kertaa Aberdeeniin. Sekään ei ole mikään miellyttävin kaupunki. Menimme bussilla stadionin eteen ja siellä oli 4-5-vuotiaat lapset isiensä olkapäillä näyttämässä keskaria. Tuli sellainen olo, että onkohan tämä nyt ihan tarpeellista. Fanit ja pelaajat eivät tykkää toisistaan, Niemi sanoo.

Aberdeen-Rangers tulee sunnuntaina suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplaysta kello 16.55.

Niemen haastattelu löytyy Suplasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.