Mainion uran Englannin Valioliigassa pelannut maalivahtisuuruus Antti Niemi muistelee yhtä suurinta vastustajaansa, tähtihyökkääjä Thierry Henryä, loistavana pelaajana. Niemi kohtasi Henryn useita kertoja silloin, kun hän dominoi Arsenalin kärjessä ja Ranskan maajoukkueessa.

– Thierry Henry oli lähes pysäyttämätön tuolloin. Häntä vastaan oli minkä joukkueen tahansa todella vaikea pelata ja vielä vaikeampi pitää. Nopea, taitava, älykäs… Heikkoja kohtia ei ollut, etenkin Southamptonin maalilla loistanut Niemi muistelee.

Thierry Henry ja Arsenal ovat vahvasti esillä Viasatin Valioliigan retroviikonlopussa. Lauantai-iltapäivällä nähdään klassikko-ottelussa viholliset Arsenal ja Tottenham vastakkain kaudelta 2004-05 ja pelipaikkana on White Hart Lane.

– Se on yksi niistä otteluista, jonka aikalaiset muistavat aina. Varmasti monen mielestä juuri tuo ottelu on yksi viime vuosikymmenen ikimuistoisimmista peleistä.

– Sen voin paljastaa, että Henry on pelissä isossa roolissa.

Antti Niemi ja Thierry Henry kohtasivat useita kertoja kentällä. Jos kaksikko tapaa, vanhoja muistellaan.

– Minulla on monta hyvää muistoa – ja monta huonompaa – Arsenalia vastaan pelaamisesta. Kun Henryn kanssa törmätään, muistellaan yleensä vähän menneitä, Niemi sanoo.

– Niistä peleistä minulla on todella onnistuneita torjuntoja Thierryä vastaan, mutta kyllä hän on minulle maalejakin tehnyt. Näistä tulee vaihdettua muutama sana.

Viasatilla vietetään Valioliigan retroviikonloppua lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina ovat ohjelmassa Tottenham-Arsenal -pelin lisäksi ottelu ManU-City kaudelta 2009-10 ja Newcastle-Arsenal kaudelta 2010-11. Sunnuntaina näytetään pelit City-QPR kaudelta 2011-12 ja Chelsea-Tottenham kaudelta 2015-46. Ottelujen selostamisesta vastaavat Ville Kuusinen ja Mikko Innanen.