Pian 37-vuotta täyttävä maratoonari Jussi Utriainen myöntää, että ensi kesän Amsterdamin EM-kilpailujen puolimaraton kiinnostaa.

Utriainen lopetti vuonna 2012, mutta on lenkkeillyt senkin jälkeen ja käytännössä juossut maantiellä ja maastossa kovempaa kuin kukaan muu suomalainen. Niin tänäänkin, kun Utriainen oli maastojuoksun PM-kilpailuissa parhaana suomalaisena kahdeksas. Hän hävisi voittajalle Ruotsin Olle Wallerängille vain 25 sekuntia. Toiseksi paras suomalainen – Jaakko Nieminen – hävisi Utriaiselle yhdeksän kilometrin matkalla lähes minuutin.

– Joskus entisinä aikoina en olisi ollut tyytyväinen kahdeksanteen sijaan, mutta nyt se oli aika hyvä tulos. Alkumatkasta mentiin hiljaisempaa vauhtia, joka sopi minulle. Kävin siinä kolmannen kierroksen alussa kärjessäkin, Utriainen kertoi SUL:n nettisivuilla.

Samalla Utriainen myönsi, että ensi kesän Amsterdamin EM-kisoissa juostava puolimaraton kiinnostaa.

– Valehtelisin, jos sanoisin, että se ei ole käynyt mielessä, mutta kun minulla ei ole resursseja panostaa juoksemiseen tämän enemmän, raja (1.05.00) voi olla liian kova.

Utriaisen omistama SE on 1.02.50, sen hän juoksi vuonna 2010.

Johanna Peiponen voitti naisten mestaruuden ylivoimaisesti liki minuutilla, matka oli 7,5 kilometriä. Paluuta tekevä ja Rion olympiamaratonille tähtäävä 38-vuotias Annemari Sandell oli sen sijaan vaisu. Hän sijoittui viidenneksi 1.30 Peiposelle hävinneenä.