Pietarin Zenitin portugalilaisvalmentaja Andre Villas-Boas on erittäin pettynyt siihen, että hänen entinen seuransa Chelsea antoi potkut Jose Mourinholle. Miehillä on yhteinen historia, sillä Villas-Boas oli Mourinhon kakkosvalmentajana, kun tämä oli ensi kertaa Chelsean peräsimessä.

– Nuo potkut olivat kyllä aika uskomattomat. Miten voi antaa potkut seitsemän kuukautta mestaruuden jälkeen seuran kaikkien aikojen rakastetuimmalle ja menestyneimmälle managerille? Villas-Boas ihmetteli ESPN:n haastattelussa.

– Eipä siellä Chelseassa näy mikään muuttuneen. Roman on antanut käytännössä jokaiselle managerilleen potkut, jopa parhaille kaikista. Niin kävi minulle, Rafa Benitezille, Carlo Ancelottille ja nyt Joselle. Ja nyt mennään taas kohti uuttaa seuraavaa seikkailua.

Villas-Boas kokeili valmentamista Valioliigassa niin Tottenhamissa kuin Chelseassakin, mutta tulos oli vaisu ja hän sai potkut molemmista pesteistään. Hän on valmentanut Pietarin Zenitiä kaudesta 2014, mutta on ilmoittanut lähtevänsä tämän kauden jälkeen. Villas-Boasilla ei ole aikeita palata Englantiin.

– Se oli yksi jakso elämässäni ja yritin tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Kun lähdin Portosta, sain muutamia tarjouksia. Valitsin Chelsean ja se ei ollut siinä kohtaa uraani oikea valinta. Se oli huono kokemus, mutta nyt se on menneisyyttä.

– Tottenhamissa nautin kovasti ensimmäisestä vuodesta ja pelasimme hyvin. Rikoimme seuran piste-ennätyksenkin. Seuraavalla kaudella jouduin lähtemään, vaikka olimme melko lailla samassa pistetahdissa. Mutta minkäs näille voi, Villas-Boas sanoi.

– Tällaista jalkapallo on. Valioliiga on sirkus, kaikki muuttuu koko ajan. Se on täynnä tunteita, ala- ja ylämäkiä. Se aika on minun osaltani ohitse ja haen nyt aivan erilaisia haasteita.