Turkin pääsarjan Rizesporissa lainalla oleva Joel Pohjanpalo taistelee Turkin maalikuninkuudesta. Hän teki jälleen yhden maalin, kun Rizespor kaatoi vierasottelussa Göztepen murskaluvuin 7-1. Maaleista yksi kirjattiin Pohjanpalolle – vaikea sanoa, mikä olisi ollut saldo, jos mies olisi ollut avauksessa.

Saksaan kauden jälkeen palaava Pohjanpalo päästettiin kentälle 71. minuutilla ja kuusi minuuttia myöhemmin pallo oli Göztepen maalissa. Seitsemän maalia viimeisessä kahdeksassa ottelussa pitäisi olla riittävän vakuuttava näyttö avauskokoonpanon paikkaan ja samalla saumaan voittaa suuren jalkapallomaan maalikuninkuus.

– Meillä on ollut hyvin rehellinen kommunikaatio seuran välillä. Joillekin on ehkä tullut yllätyksenä, miksi olen istunut penkillä viime aikoina. Kuukausi takaperin managerini kysyi seuralta suoraan asiasta ja sieltä tuli suora vastaus, että kun minä en täällä ensi kaudella pelaa säilyttiin sarjassa tai ei, niin heidän täytyy miettiä ensi kautta ja antaa peliaikaa niille, joilla sopimus jatkuu ensi kaudella tai ovat mahdollisesti jatkamassa sopimustaan seuran kanssa, Joel Pohjanpalo pohdiskeli penkkikomennuksen taustoja SuomiFutis.comin erikoishaastattelussa viime viikolla.

Mies povasi oikein, ei avauksen paikkaa. On täysin naurettavaa, jos jo nyt varma putoaja, Rizespor, ei antaisi Pohjanpalolle mahdollisuutta maalikuninkuuden voittamiseen vain siitä syystä, ettei hän seurassa ensi kaudella jatka.