Aiemmat MM-lopputurnaukset:

Algeria on pelannut MM-lopputurnauksessa kolmesti aiemmin ja jäänyt joka kerta alkulohkoon. Vuonna 1982 Espanjassa jatkopaikka jäi kiinni vain maalierosta, mutta 1986 Meksikossa ja viimeksi 2010 Etelä-Afrikassa Algeria jäi ilman voittoja ja selvemmin paikasta pudotuspelivaiheessa.

Tie Brasiliaan:

Algeria voitti Afrikan karsintojen kakkosvaiheessa lohkonsa selvällä seitsemän pisteen erolla Maliin ja Beniniin. Kolmosvaiheessa Algeria kohtasi Burkina Fason ja kärsi avausottelussa Ouagadougoussa 2-3-tappion, mutta voitti kotiottelunsa kapteeni Madjid Bouguerran toisen puoliajan alun osumalla 1-0 ja nappasi lopputurnauspaikan vierasmaalisäännön turvin.

Kenraaliharjoitus:

Algeria-Romania 2-1 (Geneve, Sveitsi)

Asetelmat:

Algeria ei kuulu MM-lopputurnauksen ennakkosuosikkeihin ja tie alkulohkosta jatkoonkin vaikuttaa ennakkoon kovalta, joskaan ei mahdottomalta. Ns. Afrikan syndroomaa Algerian kohdalla on turha pelätä, joukkue on kurinalainen ryhmä ja tuskin tulee menestymään tai kaatumaan millään hurlumhei-pelaamisella.

Kurinalaisuuden takaa jo kaiken kokenut päävalmentaja Vahid Halilhodzic. Bosnialainen on luonut maineensa ennen kaikkea Ranskassa, jossa hän myös pelasi pitkään aktiiviurallaan, eikä vanha kettu paljon tapaa hötkyillä muiden mielipiteiden mukaan. Halilhodzic luottaa vankasti omaan näkemykseensä ja on saanut sen varmasti iskostettua myös joukkueeseen. Mihin asti tämä sitten riittää, on toinen asia. Valmentajansa tavoin valtaosa Algerian pelaajista on hankkinut kannuksensa kovissa Euroopan sarjoissa, joten suuria yllätyksiä Brasiliassa tuskin on edessä.

Avainkysymyksiä on puolustuksen pitäminen ja tämän osalta keskikentän pohjan Getafessa pelaava Medhi Lacen on yksi tärkeimpiä pelaajia. Karsinnoissa maalinteko sujui kohtuullisen mukavasti ja tehokkaimpana hääri Sportingissa Portugalissa leipänsä tienaava Islam Slimani.

Algerian alkulohko ei ennakkoon ole kisojen vaikeimpia, mutta kahden joukkoon yltäminen vaatisi venymistä. Varsinaisia heikkouksia joukkueessa ei ole, mutta perustaso ei yksinkertaisesti tällä tasolla kovin pitkälle riitä.

Erikoista: Päävalmentaja Vahid Halilhodzic on valmentanut huipputasolla vuodesta 1990 lähtien ja on arvostettu luotsi, mutta voittoja hänellä on valmentajana vain kaksi: 1997 Afrikan Mestarien liigan voitto ja 2004 Ranskan cupin voitto.

Joukkue:

Maalivahdit: Mohamed Lamine Zemmamouche (USM Alger), Rais Mbolhi (CSKA Sofia), Cedric Si Mohamed (CS Constantine)

Puolustajat: Carl Medjani (Valenciennes), Aissa Mandi (Reims), Madjid Bougherra (Lekhwiya), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica), Essaid Belkalem (Watford), Liassine Cadamuro (Real Mallorca), Djamel Mesbah (Livorno), Mehdi Mostefa (Ajaccio)

Keskikenttäpelaajat: Sofiane Feghouli (Valencia), Saphir Taider (Inter Milan), Medhi Lacen (Getafe), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Yacine Brahimi (Grenada), Nabil Bentaleb (Tottenham), Hassan Yebda (Udinese), Riyad Mahrez (Leicester)

Hyökkääjät: Islam Slimani (Sporting Lissabon), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Nabil Ghilas (Porto)

Päävalmentaja: Vahid Halilhodzic