Skotlannin viidennellä sarjatasolla Lowland Leaguessa pelaava East Kilbride kaatoi lauantaina BSC Glasgown 3-1. Tulos sinänsä ei jalkapallomaailmaa hetkauta, mutta kyseessä oli East Kilbriden 27. perättäinen voitto ja ylitti yhdellä voitolla Ajaxin kaudella 1971-72 tekemän yhä voimassa olevan maailman pääsarjaennätyksen.

Amsterdamilaisseura oli täysillä hengessä mukana ja lähetti paikan päälle otteluun kaksi TV-ryhmänsä edustajaa, jotka toivat videotervehdyksen Manchester Unitedin entiseltä maalivahtitähdeltä Edwin van der Sarilta – nykyiseltä Ajaxin markkinointijohtajalta – sekä hiukan muutakin.

– Se oli erityinen ja hieno hetki. Ajax on ollut todella kunnioittava meitä kohtaan. He ovat tweetanneet muutamaan kertaan, mutta se että he lähettävät tänne 27 laatikkoa olutta ja kaksi pulloa samppanjaa, tekee tästä jotain aivan erityistä. Haluan lausua heille suuret kiitokset, East Kilbriden manageri Martin Lauchlan sanoi BBC Sportille.

– Uskon että muutamakin lento suuntaa Amsterdamiin kiittämään Edwinia. Todella mahtavaa maailmantähdeltä huomioida East Kilbride.