Vanha sananlasku, jalkapalloa pelataan 90 minuuttia ja lopuksi Saksa voittaa toteutui perjantaina, kun se kaatoi Ranskan puolivälieräottelussa Mats Hummelsin osumalla 1-0.

Saksa iski avausosuman heti ensimmäisestä kunnon tekopaikastaan. Germaanit saivat vapaapotkun vasemmalta 13. minuutilla. Toni Kroos keskitti pallon boxiin, jossa toppari Mats Hummels voitti kaksinkamppailussa suvereenisti ranskalaistoppari Raphael Varanen ja puski pallon vitosen rajalta maaliin.

34. minuutilla Ranska sai luotua ottelun vaarallisimman paikkansa. Keskitys löysi Mathieu Valbuenan boxista ja tämä veti voimalla kohti takanurkkaa, Manuel Neuer venytti kuitenkin toisen kätensä väliin ja torjui pallon kulmaksi. Kulmapotkusta Karim Benzemalla oli vielä paikka, mutta veto kilpistyi Saksan puolustajiin.

Puoliajan lopulla Ranska sai vieä pari hyvää tekopaikkaa. 43. minuutilla Benzema veti hyvästä paikasta päin pakkia ja 44. minuutilla Paul Pogba löysi Benzeman boxista, mutta tälläkin kertaa veto kilpistyi vetoa peittävään puolustajaan.

Toisella puoliajalla Ranska otti hieman peliä haltuun, mutta sillä oli suuria vaikeuksia luoda kunnon tekopaikkoja Saksan maalille. 60. minuutilla se sai ensimmäisen vaarallisen paikkansa, kun Varane pääsi puskemaan maalin edustalta, mutta Neuer poimi pallon ylänurkasta.

Ranskalla oli heikkoja hyökkäyksiä ja Saksalla ei ollut vaikeuksia puolustaa niitä. Vastaiskuilla Saksa iski ajoittain vaarallisemmin kuin Ranska omistaan. 76. minuutilla Ranska sai ensimmäisen kunnon mylläkän Saksan maalille, jossa Benzemalle siunaantui paras paikka, mutta Hummels liukui upeasti blokkaamaan laukausta.

82. minuutilla Saksalla oli mahdollisuus sinetöidä jatkopaikka, kun se pääsi ylivoimahyökkäykseen. Vasemmalta toimitettuun keskitykseen ensin Thomas Müller laukoi pallosta ohi ja Andre Schürrle laukoi avopaikasta suoraan päin maalivahtia.

Ranska ei saanut lopussa kunnon kirivaihdetta päälle lukuun ottamatta aivan lopussa Benzeman laukausta boxissa, mutta senkin Neuer torjui ja Saksa eteni välieriin.