Hollannilla on tiukka paikka tänään jalkapallon EM-karsinnoissa. Sen on raavittava pisteitä väkisin, voidakseen haaveilla jatkokarsintapaikasta.

Tappio syyskuussa Turkille lukemin 0-3 tiesi sitä, että Hollannin on ohitettava Turkki pisteissä, muuten se putoaa tylysti ulos jo alkulohkossa. Kazakstan venyi edellisessä ottelussaan Islannissa maalittomaan tasapeliin, joten puolivaloilla ei Hollanti ottelua hoitele. Samaan aikaan Turkki kohtaa vieraissa Tshekin, joka on jo varmistanut jatkopaikkansa.

Turkki on kaksi pistettä Hollantia edellä, viimeisellä kierroksella ensi tiistaina molemmilla on kotiottelu, Hollanti pelaa Tshekkiä ja Turkki Islantia vastaan.

– Älä kysy miksi, mutta olen täysin varma, että Turkki menettää pisteitä kahdessa viimeisessä ottelussaan. Meidän on nyt hoidettava homma ja otettava kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä, millään muulla ei ole merkitystä. Väliä ei ole sillä, kuinka ne pisteet tulevat, kunhan tulevat, konkarihyökkääjä Robin van Persie sanoi De Telegraafille.

Kazakstaniin Hollanti matkusti ilman loukkaantuneita Arjen Robbenia, Daryl Janmaatia, Stefan De Vrij´tä ja Davy Klaassenia. Lisäksi Bruno Martins Indi on pelikiellossa.