Salibandyn F-liigassa miesten välierät alkavat perjantaina. TPS:n kapteeni Miko Kailiala ennakoi Suplan SporttiRuutu-podcastissa Oilersia vastaan pelattavaa välieräsarjaa. Samalla hän pohti joukkueensa mahdollisuuksia taistella mestaruudesta.

Lähtökohdat välieräsarjaan ovat äärimmäisen tasaiset. Runkosarjassa Oilers kaatoi TPS:n marraskuussa Espoossa, mutta turkulaiset ottivat revanssin tammikuussa kotikentällään. Joukkueiden välille jäi sarjataulukossa eroa lopulta yksi piste.

– Vaikea suosikin asemaa on kummallekaan lyödä. Vaakakuppi taitaa aika tasan olla. Pidän hyvin realistisena, että mennään kutos- tai seiskapeliin. Sitten nähdään, kumpi oikeasti on parempi, Kailiala povasi.

TPS päästi runkosarjassa kaikista joukkueista vähiten maaleja, Oilers puolestaan oli yksi vaarallisimmista hyökkäyspäässä. Kailiala uskoo, että tästä löytyy ratkaisu myös välieräsarjassa.

– Oilersilla on paljon hyökkäyspään osaamista. Paljon tulee varmasti kulminoitumaan siihen, miten me saadaan pelattua heidän taitavia hyökkääjiä vastaan. Ja päinvastoin, miten heidän taitavat hyökkääjät pystyvät murtamaan meidän tiiviin puolustuksen. Siinä asia, mihin sarja tulee varmaan ratkeamaan ja mitä kannattaa seurata.

Välieräsarja pelataan paras seitsemästä -systeemillä, joten finaaliin riittää vielä matkaa. Miesten maailmanmestaruutta vuosina 2016 ja 2018 juhlinut Kailiala kertoo, että Suomen mestaruus TPS:n kanssa olisi hänelle suurimpia haaveita.

– Sitä olen monesti miettinyt pienessä mielessäni ja unelmoinut. Suomen mestaruus on oikeastaan se, mikä minun sähly-CV:stä puuttuu. Sen voittaminen itselleni äärettömän rakkaassa Turun Palloseurassa olisi unelmien täyttymys. Sitä kohti on tehty hommia ja uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus siihen. Se saa tälläkin hetkellä ihon kananlihalle, ja kylmiä väreitä menee, kun sitä edes miettii.

Oilers ja TPS aloittavat ottelusarjansa perjantaina. Toisessa välierässä kohtaavat Classic ja Nokian KrP. F-liigan pelit kauden huipennukseen saakka ovat nähtävissä Ruutu-palvelussa.