Valioliigan torpattua Saudi-Arabian valtionomisteisen konsortion ostoyritykset Newcastlea kohtaan, ei uutta ostajaehdokasta tarvinnut kauan odottaa.

Nykyinen omistaja Mike Ashley on kaupannut seuraa jo viisi vuotta, mutta useista yrityksistä huolimatta esteeksi ovat nousseet joko Ashleyn pyyntihinta tai ostajatahojen enemmän tai vähemmän arkaluontoiset taustat.

Tällä kertaa koillisen yrittävät valloittaa singaporelaiset. Lähes 13 miljardin punnan omaisuusmassaa pyörittävä Bellagraph Nova Group on ilmoituksensa mukaan hyvin pitkällä neuvotteluissa. Uudet ostajaehdokkaat ovat myös kertoneet, että Magpies-ikoni Alan Shearer tukee ryhmittymän hankkeita, ja että Shearerille on luvassa iso rooli uudessa Newcastlessa.

Newcastle-fanit ovat suhtautuneet uuteen omistajaehdokkaaseen suhteellisen lakonisesti.

– Tämä on noin kymmenes samanlainen tilanne viimeisen viiden vuoden aikana. Kaikki edelliset yritykset päästä eroon Mike Ashleysta ovat menneet myttyyn, joten kovin suuria odotuksia ei tälläkään kertaa kannattajien keskuudessa ole, Newcastlen kannattajayhdistyksen puhemies kertoi.

Kuka sitten Newcastlen omistaakaan, uusi sarjakausi alkaa 12.9. Kaikki ottelut V Sport urheilukanavilla ja Viaplay.fi -suoratoistopalvelussa.