Alppihiihdon maailmancup alkoi perinteiseen tapaan Söldenissä naisten suurpujottelulla.

Avauskierroksen jälkeen kisaa johti ylivoimaisesti italialainen Federica Brignone. Eroa edellisvuoden voittajaan, Yhdysvaltojen Mikaela Shiffriniin kertyi lähes sekunti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmossijaa piti hallussaan liechtensteinilainen Tina Weirather. Hänellä oli kirittävää kärkeen 1,42 sekuntia.

Brignone piti johtonsa toisen laskun jälkeen ja voitto oli 25-vuotiaalle italialaiselle maailmancupissa uran ensimmäinen. Toisena ollut Shiffrin piti sijoituksensa myös toisella laskulla ja yhdysvaltalainen jäi voittajasta 0,85 sekuntia. Weirather laski kolmanneksi.

Suomalaisia ei ollut mukana kilpailussa. Alppihiihtokausi jatkuu sunnuntaina miesten suurpujottelulla. Kisassa ovat mukana Marcus Sandell, Samu Torsti, Victor Malmström ja Eemeli Pirinen.