Duarte Tammilehto on yksi monista Veikkausliigan pelaajista, jotka päättävät pelaajauransa tähän kauteen. Tammilehto on päätöksensä kanssa sinut.

Tammilehto löi itsensä läpi FC Hongassa, jonka jälkeen mukaan mahtui loukkaantumisten sävyttämät ajanjaksot TPS:ssa, IFK Mariehamnissa ja FC Lahdessa. Viimeiset kaudet hän on viettänyt juurillaan Hongassa, joka jää myös hänen viimeiseksi Veikkausliigaseurakseen.

– Aika paljon on pyörinyt kaikenlaisia ajatuksia mielessä. Päällimmäinen on varmaan ylpeys omasta urasta. Ja myös helpotus, että se tulee päätökseen. Siinä mielessä helpotus, että kausi on ollut hyvä joukkueella ja itsellä. On hyvät fiilikset, siinä on päällimmäiset. Totta kai sieltä puskee kaikki haikeus ja semmoinen muisteloitten meri. Päässä pyörii, ketä tässä on matkan varrella ollut edessä ja kenen kanssa on saanut tehdä töitä. Mutta ensimmäisenä tulee ylpeys ja iloisuus siitä, että tämä loppuu ja tämä on kiva juttu, Tammilehto toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Tammilehto on kärsinyt uransa aikana lukuisista loukkaantumisista, jotka hiljalleen kypsyttivät ajatusta uran lopettamisesta, vaikka 32-vuotiaana pelivuosia olisi vielä edessä.

– Lopettamiseen on varmaan monta syytä. Osittain vaikuttaa menneisyydessä olleet loukkaantumiset. En ole kärsinyt urani aikana lihasvammoista, mutta minulla on pari pahaa polvivammaa ollut ja kerran on ollut nivusissa vähän vaivaa. Varmaan se alkaa olemaan yksi syy.

– Sitten tietysti perhe vaikuttaa tosi isosti. Viikolla varmaan työtunnit lisääntyy, mutta saa myös viettää viikonloppuja ja suunnitella mahdollisesti jotain kesälomia ja talvilomia. Sellaiset ovat alkaneet olla aika houkuttelevia vaihtoehtoja tässä vaiheessa uraa. Sitten myös se, että olen pelannut koko elämäni Veikkausliigassa ja Suomessa. Tietyllä tapaa se motivaatio pelata Veikkausliigaa alkaa loppumaan. Olen kuitenkin kaikkeni laittanut tähän sen 12 vuotta, kun olen Veikkausliigaa pelannut niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, Tammilehto kertoo.

Tammilehdon haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.