Arsenal-fanien Wenger Out -liike sai viimein haluamansa, kun vuodesta 1996 lontoolaisseuran päävalmentajana toiminut Arsene Wenger ilmoitti perjantaina jättävänsä tehtävänsä tämän kauden jälkeen.

Wengerin lähtöä on vaadittu Arsenalin fanien toimesta jo pitkään. Ranskalainen solmi viime vuonna kahden vuoden jatkosopimuksen, mutta jälleen alakanttiin sujuneen kauden jälkeen oli ilmeistä, että yksi aikakausi on lopulta tullut päätökseen.

– Huolellisen harkinnan ja seurajohdon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen minusta tuntuu, että nyt on oikea aika minun jättää tehtäväni kauden päätyttyä, Wenger totesi seuran verkkosivuilla.

Avaa twiitti tästä.

Wengerin aikakaudella Arsenal voitti kolme Valioliigan mestaruutta ja seitsemän kertaa Englannin cupin. Tappiottoman Valioliiga-kauden 2003-04 jälkeen liigamestaruuksia ei kuitenkaan enää tullut, ja viime vuosina Arsenal ei ole päässyt edes lähelle mestaruustaistoa.

Lähtöpäätöksen jälkeen kritiikille ei ole enää tarvetta, vaan sen sijaan voidaan keskittyä muistelemaan menneitä saavutuksia. Wengerin tapauksessa saavutukset ovat kiistattomat ja ylistys niiltä osin ansaittua. Tiettyä ironiaa liittyy kuitenkin siihen, miten monilla Wengerin suurimmista haukkujista onkin nyt suuri kiusaus hypätä aidan toiselle puolelle.

– Hauskinta Wengerin lähdössä Arsenalista on se, että nyt voi seurata kuinka viime vuodet häntä kilvan haukkuneet asiantuntijat ovat läjässä ylistämässä häntä yhtenä englantilaisen jalkapallon historian suurimmista managereista, entinen Sunderland Echon urheilutoimittaja Graeme Anderson tiivisti keskustelun.

graeme anderson

@sunechograeme
Amusing thing about #Wenger leaving @Arsenal will be watching pundits who spent last few years slagging him off, now falling over each other to hail him one of the greatest managers in the history of English football! 😀😀😀

Avaa twiitti tästä.

Wengerillä on mahdollisuus päättä uransa Arsenalissa Eurooppa-liigan voittoon. Seuraavana kantona kaskessa on ensi viikolla käynnistyvissä välierissä vastaan asettuva Atletico Madrid.

Guy Mowbray

@Guymowbray
Every fair-minded English football fan should now be rooting for Arsenal to win the Europa League to give a man who changed the landscape of our game the send off he deserves (*now to put my tin hat on and retreat!) #Wenger

Avaa twiitti tästä.