Kahdeksankertainen olympiavoittaja Usain Bolt, 32, on pyrkinyt jo jonkin ikaa kohti jalkapalloammattilaisuutta, mutta jäi taas kerran ilman sopimustarjousta.

Elokuusta asti jamaikalainen harjoitteli Australian A-liigassa pelaavan Central Coast Marinersin kanssa. Entinen pikajuoksijasuuruus teki kaksi maalia ensimmäisessä harjoitusottelussaan, mutta ei pelannut virallisia otteluita kauden alkaessa. Mariners ilmoitti perjantaina, että Bolt ei jatka seurassa.

Seuran mukaan Mariners oli tarjonnut Boltille 150 000 dollarin eli reilun 130 000 euron palkkaa, mutta summa ei riittänyt legendalle alkuunkaan. Bolt vaati kolmea miljoonaa dollaria kaudessa eli reilua 2,6 miljoonaa euroa.

Ongelmaksi muodostui myös Australian jalkapalloliitto, joka ei tukenut Boltin värväystä.

Marinersin omistaja Mike Charlesworth kuitenkin kiitteli Boltia tämän kahdeksan viikon harjoitusjaksosta. Charlesworth sanoi Boltin testiä menestykseksi.

– Hän on sopeutunut joukkueeseen todella hyvin ja otti isoja harppauksia jalkapalloilijana, Charlesworth sanoi BBC:n mukaan.

Sadan ja kahden sadan metrin juoksun maailmanennätyksiä hallussaan pitävä Bolt on kertonut unelmoivansa pelata futista ammattitasolla. Unelma elää yhä, mutta seuraavaksi hänen täytyy yrittää saada sopimus muualta.

Bolt on harjoitellut aiemmin saksalaisjätti Borussia Dortmundin, eteläafrikkalaisen Mamelodi Sundownsin ja norjalaisen Strömgodsetin kanssa, mutta diilitarjousta hän ei ole saanut.

– Haluaisin kiittää Central Coast Marinersin omistajia, johtoa ja henkilökuntaa, pelaajia ja kannattajia siitä, että he tekivät oloni niin tervetulleeksi täällä oloni aikana, Bolt kiitteli perjantaina.

Bolt oli sivussa Marinersin harjoituksista kaksi viime viikkoa, sillä seura halusi välttää jamaikalaisen läsnäolosta koituvan mahdollisen häiriön.