Viaplaylla kova ryhmä talvilajeihin – ”Sopiva sekoitus kokemusta ja tuoreita kasvoja uusissa rooleissa”

© Kuva: Getty Images

Viaplay Talvi -tiimi esittäytyi torstaina Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa. Kanavalla on kova kattaus talvilajien tähtiä.

Uusina niminä tiimiin liittyvät mm. lumilautailun selostajakaksikkona aloittavat Eero Ettala sekä Heikki Sorsa. Lumilautailulegendat ottavat kanavat haltuunsa yhteisvoimin ja odottavat alkavaa kautta sekä uutta haastetta malttamattomina. Alppihiihdon puolella asiantuntija ja selostajakaksikkona Viaplay Talvi -lähetyksissä kuullaan muutama vuosi sitten kilpauransa päättänyttä Andreas Romaria sekä MM-hopeamitalisti Jouni Pellistä. Viaplay Talvi -lähetykset ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä V sport -kanavilla.

Tulevasta kaudesta alkava viisivuotinen sopimus tuo maailman parhaat talviurheilulajit Viaplay Talven lähetyksiin. Viaplay Talvi sisältää talviurheilun huippunimien sekä kirkkaimpien suomalaistähtien maailmancupkisat suorina lähetyksinä – kauden jokaisena viikonloppuna.​ Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla nähdään mm. 148 maailmancupin osakilpailua yksinoikeudella eli näitä kisoja ei ole mahdollista seurata muualta. Lisäksi luvassa on kattavat studiolähetykset asiantuntija-analyyseineen, karsintoja sekä paljon muuta.

– Meillä on upea tiimi kasassa, sopiva sekoitus kokemusta ja tuoreita kasvoja uusissa rooleissa. Joukkueestamme löytyy mm. olympiavoittajia, X Games voittaja ja lukuisia arvokisakävijöitä. On hienoa päästä aloittamaan Viaplay Talvi tämän ryhmän kanssa. Laaja talviurheilupaketti tuo hienon lisän meidän jo entuudestaan laajaan huippu-urheilutarjontaan, sanoo Viaplay Talven tuottaja Jussi Ranta kertoo kanavan tiedotteessa.

Katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa:
– Miesten ja naisten maastohiihdon maailmancup
– Miesten ja naisten alppihiihdon maailmancup
– Miesten ja naisten mäkihypyn maailmancup
– Miesten yhdistetyn maailmancup
– Miesten ja naisten lumilautailun maailmancup
– Miesten ja naisten freestylehiihdon maailmancup
– Hiihdon MM-kisat vuosina 2023 ja 2025
– Hiihdon Suomen Cup

*Itävallan maailmancupin osakilpailut ja Suomessa järjestettävät alppihiihdon ja freestylen maailmancupit eivät kuulu sopimuspakettiin. Sveitsin maailmancupin osakilpailut NENT Groupilla vuodesta 2022.

Vahva asiantuntijakaarti sekä yhteispohjoismainen tekeminen takaavat laadukkaan tuotteen urheiluviihteen kuluttajille nautittavaksi​. Pohjoismainen yhteistyö takaa myös kattavat haastattelut, vahvan läsnäolon kisapaikoilla sekä monipuolisen kansainvälisen asiantuntijaverkoston.

FIS talviurheilupaketin tapahtumat ovat jatkossa katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa. Iso osa tapahtumista näkyy myös V sport -kanavilla, joista​ V sport+ Suomi -kanava tulee toimimaan talviurheilun pääkanavana. V sport + -kanava tulee kuulumaan usean operaattorin maksu-tv kortin ja IPTV-boksin peruskuukausimaksuun. Merkittävä osa hiihtolajien maailmancupeista nähdään Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.

Kauden ensimmäinen Viaplay Talvi -studio käynnistyy lauantaina 6.11. Vuokatin Suomen Cupista.

Viaplay Talvi -tiimi

MAASTOHIIHTO

Jussi Eskola (selostaja)
Suosikkiselostaja Jussi Eskolalla on pitkä ja rautainen kokemus eri hiihtolajien selostamisesta, muita lajeja unohtamatta. Eskola on toiminut aikaisemmin Ylellä yhdessä Sami Jauhojärven kanssa.

Sami Jauhojärvi (asiantuntija)
Olympiavoittaja, MM-mitalisti ja 2014 Vuoden urheilijaksi yhdessä Iivo Niskasen kanssa valittu Jauhojärvi on sanavalmis kommentaattori, jolta löytyy sekä vankka lajituntemus että mukaansatempaava kerrontatyyli.

YHDISTETTY & MÄKIHYPPY

Jari Mantila (asiantuntija)
Yhdistetyn olympiavoittaja ja MM-mitalisti Jari Mantila tulee toimimaan asiantuntijana yhdistetyn ja mäkihypyn kilpailuissa.

Mikko Reitti (selostaja)
Toiminut kenttäkuuluttajana Rukan ja Lahden kilpailuissa 2014 alkaen sekä selostanut mm. pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kisoja Ylellä.

Julius Vauhkonen (selostaja)
Selostanut mäkihyppyä ja muita talvilajeja eri kanavilla useamman vuoden ajan.

ALPPIHIIHTO

Jouni Pellinen (selostaja)
Alppihiihdon maailmancupissa kilpaillut ja ski crossissa MM-hopeaa 2011 saavuttanut Pellinen tulee toimimaan alppihiihdon selostajana Viaplay Talvi -lähetyksissä.

Andreas Romar (asiantuntija)
Asiantuntijana alppihiihdon vauhtilajeissa tullaan kuulemaan Andreas Romaria. Vuonna 2019 kilpauransa päättänyt Romar sijoittui 2013 MM-kisoissa neljänneksi superalppiyhdistetyssä ja viidenneksi syöksylaskussa, mikä on kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus MM-syöksylaskussa.

FREESTYLE & FREESKI

Ville Kinaret (selostaja, freestyle/kumpareet)
Muusikko, radiojuontaja ja mm. Radio Cityn aamuista tunnettu mediapersoona Ville Kinaret tekee uuden aluevaltauksen aloittaessaan Viaplay Talvi -tiimissä selostajana.

Casper Pitkänen (selostaja, freestyle/hypyt, ski cross)
Nuori selostajalupaus liittyy Viaplay Talvi -tiimiin freestyle hyppy ja ski cross -kisojen selostajana.

Micky Westerlund (selostaja, freeski)
Entinen freeski-kilpalaskija Micky Westerlund tuo vankan lajituntemuksensa osaksi lähetyksiä.

LUMILAUTAILU

Eero Ettala (selostaja)
Lumilautailuselostajana aloittava Eero Ettala on voittanut mm. 2009 Sapporon Big Airin ja 2010 X Gamesin slopestylen. Viime vuosina Ettala on työskennellyt myös tv-juontajana ja onkin tuttu mm. Ota rahat ja juokse ja Suomen surkein kuski -ohjelmista.

Heikki Sorsa (selostaja)
Vuoden suomalainen lumilautailija 2001 ja 2002, kolme maailmancupin osakilpailuvoittoa 2000-2002 ja seitsemäs sija Salt Lake Cityn olympialaisten half pipessa – lista on pitkä ja vaikuttava. Tuttu myös Selviytyjät -sarjan viimeisimmältä kaudelta.

TOIMITTAJAT & JUONTAJAT

Suvi Hakkarainen (juontaja, toimittaja)

Suvi Hakkarainen omaa pitkän urheilutoimittajataustan ja on toiminut viestinnän tehtävissä mm. koripallon ja hevosurheilun parissa.

Teemu Virtanen (toimittaja, juontaja)
Teemu Virtasella on takanaan pitkä ja monipuolinen kokemus sekä hiihtolajeista että tv-tuotannoista.  Virtanen on pitänyt hallussaan 24h hiihdon maailmanennätystä, jonka hän pyrkii uusimaan tulevana talvena.

Jenna Laukkanen (toimittaja, juontaja)
Pitkä hiihtotausta kilpailijana ja tietotaito välinepuolella tulevat hyvään käyttöön toimittajan tehtävissä.

Pauliina Pitkänen (toimittaja)
Hiihtotaustan omaava Pauliina Pitkänen liittyy vahvistamaan Viaplay Talvi -tiimin toimittajaryhmää.

Lähde: Viaplayn tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.