Viaplayn hiihtokausi on käynnistynyt ja viikon kuluttua vuorossa on maailmancupin avaus Rukalta. Viaplay Talven “Tähtiä, taitoa, tunnetta” -makasiiniohjelma vie katsojat kulissien taakse tähtihiihtajiemme arkeen ja juhlahetkiin.

Viisiosainen sarja koostuu kolmesta henkilökuvasta, joissa esitellään Krista Pärmäkosken, Kerttu Niskasen ja Iivo Niskasen harjoittelua, tuntemuksia ennen uutta kautta sekä odotuksia tulevaan kauteen. Neljäs jakso kokoaa suomalaisten huippuhetket viime kaudelta ja viimeisessä jaksossa katsotaan eteenpäin kohti Planican MM-kisoja. Neljä ensimmäistä jaksoa ovat jo katsottavissa Elisa Viihde Viapalayssa. Viides jakso ilmestyy ennen yksinoikeudella Viaplay Talvessa nähtäviä Lillehammerin maailmancupin osakilpailuja. 

– Haluamme tarjota hiihdon ystäville suorien kisalähetysten lisäksi myös muuta laadukasta sisältöä ja sukeltaa syvemmälle urheilijoiden pään sisään. Sarjassa kuullaan huippuhiihtäjiemme ajatuksia urastaan, tavoitteistaan ja merkityksellisistä hetkistä ladulla ja sen ulkopuolella, sanoo Viaplay Talven tuottaja Jussi Ranta kanavan tiedotteessa.

Ensimmäisessä jaksossa Viaplay Talven selostaja Jussi Eskola ja asiantuntija Sami Jauhojärvi seuraavat Kerttu Niskasen valmistautumista kauteen Planicassa tulevien MM-kisojen maisemissa. Vaikean loukkaantumisen jälkeen Niskanen nousi elämänsä kuntoon ja saavutti Pekingistä kaksi olympiamitalia. Mikä on kunto tähän kauteen, ja kuinka urheilija on kehittynyt vuosien aikana sekä fyysisesti että henkisesti? Jaksossa kuullaan myös Niskasen aviomiehen ja valmentajan Juho Mikkosen mietteitä tulevista kisoista. 

Sarjan toisessa jaksossa keskitytään Krista Pärmäkoskeen, jolle Viaplay Talven toinen hiihtoasiantuntija Virpi Sarasvuo järjestää hauskan yllätyksen. Jaksossa Pärmäkoski avaa mm. omaa rooliaan maajoukkueessa, muutoksia harjoitteluunsa sekä tavoitteitaan alkavalle kaudelle. Jaksossa selviää myös Kristan inhokkiharjoitus sekä valmentaja Matti Haaviston suusta minkälainen valmennettava Krista Pärmäkoski on.

Kolmannen jakson päähenkilönä on kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen, joka avaa ajatuksiaan paitsi menestyksekkäästä urastaan urheilijana myös tulevasta roolistaan isänä. Jaksossa kuullaan myös mikä Niskasta motivoi, kun lähes kaikki on jo saavutettu. 

– Tavoitteena on neljäs olympiakulta putkeen. Kyllähän se ikävältä tuntuu, jos joskus joutuu olympialaisista tulemaan pois ilman kultamitalia, Niskanen letkauttaa tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

Neljännessä jaksossa palataan lukuisia ilonaiheita ja monia menestystarinoita tarjonneeseen viime kauteen ja kuullaan urheilijoiden muistoja huippuhetkistään. Viidennessä jaksossa katseet ovat puolestaan tulevassa, kun Sami Jauhojärvi ja Viaplay Talven kolmas hiihtoasiantuntija Juho Mikkonen ennakoivat helmi-maaliskuun vaihteessa käytäviä hiihdon MM-kisoja paikan päällä Planicassa. 

“Viaplay Talvi: tähtiä, taitoa, tunnetta” on katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa. Sisältö on katsottavissa kaikille tilaajille, eikä vaadi erikseen Elisa Viihde Viaplay Total -paketin tilausta. 

Maastohiihdon maailmancup-kausi käynnistyy Rukalla 25. marraskuuta ja kaikki kisat ovat luonnollisesti katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla. Seuraavat kolme maastohiihdon maailmancupin viikonloppua; Lillehammer 2.-4. joulukuuta, Beitostolen 9.-11. joulukuuta ja Davos 16. – 17. joulukuuta näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.