Miesten yhdistelmäkisan loppuratkaisu sunnuntaina oli tiukka ja puhuttamaan jäi ennen kaikkea pronssimitalin kohtalo, josta Venäjä teki heti kilpailun jälkeen protestin.

Venäläisten mukaan pronssille sijoittunut Norjan Martin Johnsrud Sundby esti viime metreille vieressään hiihtänyttä Venäjän Maksim Vylegzhaninia hiihtämällä tämän eteen ja estämällä näin venäläisen ohituksen.

Venäjä teki heti kilpailun jälkeen asiasta protestin, joka kuitenkin hylättiin, mutta asia ei jäänyt tähän. Venäjän joukkue tekee asiasta valituksen kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n käsiteltäväksi.

– Päätös ei ollut tyydyttävä ja tulemme vetoamaan FIS:iin 48 tunnin sisällä, Venäjän valmennusjohdon edustaja Jelena Välbe sanoi skisport.ru:lle.

– Olisimme voineet tehdä uuden protestin, mutta sen olisivat käsitelleet saman juryn edustajat. FIS:ssa muut ihmiset selvittävät asian.

FIS:n maastohiihtokomitean johtaja Vegard Ulvang vahvisti illalla NRK:lle, että Venäjä on tehnyt virallisen valituksen juryn päätöksestä ja asia käsitellään seuraavan kolmen päivän kuluessa.

Itse ”syyllinen” Sundby on varma siitä ettei asia anna aihetta enempään puimiseen.

– Maksim Vylegzhanin sanoi minulle ettei hän ollut huomannut että olisin tullut hänen radalleen, Sundby sanoi NRK:lle.