Keskustelu VAR:n saamisesta Veikkausliigaan heräsi taas, kun FC Interiltä jäi saamatta päivän selvä maali Ilvestä vastaan joukkueiden kohdatessa toisensa. FC Hakan kapteeni Niklas Friberg liputtaa vahvasti VAR:n puolesta.

Interin Timo Stavitski laukoi komean laukauksen, jonka kimposi ylärimasta kentän pintaan ja takaisin kentälle. Interin pelaajat alkoivat jo tuuletella osumaa, mutta erotuomaristo viittilöi pelin jatkuvan. Ruudun TV-kuvasta kuitenkin näkyi, että pallo ylitti selvästi maaliviivan.

Fribergin mukaan myös Veikkausliigaan olisi hyvä saada VAR, jotta epäselviltä tilanteilta vältyttäisiin.

– Mielestäni se kuuluu nykyfutikseen. Se voisi mielestäni olla jonkinlainen maaliviivateknologia tai miksi sitä ikinä kutsutaan. Kyllä VAR on nykyaikaa. Ennemmin tai myöhemmin sen on pakko tulla tänne Suomeen. Se on mielipiteeni, kyllä VAR pitäisi tuoda Veikkausliigaan, Friberg miettii Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

VAR:lta maaleja tarkistettaessa sekä pelaajat että katsojat odottavat jännityksellä tarkastuksen tulosta, mutta vaikka tarkastus vie maalin alkuperäisestä euforiasta pienen hohdon, niin Friberg näkee siitä huolimatta VAR:n tarpeellisena.

– Toki se vie sitä fiilistä pois, jos maalitilanteet katsotaan videolta, ja jos ei ollutkaan maali tai on joku muu syy siihen, että minkä takia ei ollut. Mutta mielestäni se kuuluu nykyfutikseen.

Fribergin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.