Veikkausliigan talvikauden suurin siirtouutinen ei koskenut välttämättä pelaajaa, vaan valmentajaa, kun KuPS päätti talvella vaihtaa käskijää.

KuPS:n ja Simo Valakarin tiet erosivat talven aikana. Valakari ehti valmentaa KuPS:n kahdesti hopealle Veikkausliigassa ja kahdesti Suomen Cupin voittoon. KuPS:n päävalmentajaksi nostettiin Valakarin apuvalmentajana toiminut Pasi Tuutti.

KuPS:n tähtipelaaja Anton Popovitch myöntää, että muutos on ollut merkittävä.

– Valehtelisin, jos en sanoisi, että iso. Kaikki tietää, että se on aina iso muutos, kun päävalmentaja vaihtuu. Moni otti sen eri tavalla, totta kai. Ehkä vähän vanhemmat ja kokeneemmat pelaajat, niin ei ollut ensimmäinen kerta, kun päävalmentaja vaihtuu tuolla tavalla. Mutta Pasi on saanut hyvään ruotuun meidät ja Pasilla on selkeät ajatukset, miten me pelataan joukkueena jalkapalloa. Mielestäni se on saanut hyvin tuotua niitä meidän peliin, Popovitch toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Valakarin lähdöstä spekuloitiin jo viime kesänä, kun hän haki Motherwellin päävalmentajan paikkaa. Siitä huolimatta Popovitch myöntää vaihdoksen olleen yllätys.

– Oli iso paikka. En odottanut ollenkaan, että noin tulee käymään. Nyt olen käsitellyt sen jutun, siinä meni hetki, että pystyi keskittymään siihen omaan päivittäiseen tekemiseen, mutta nyt on ollut jo pitkän ajan ihan täysillä mukana, Popovitch valottaa.

KuPS avasi kautensa 1-2-kotitappiolla FC Interille.

Popovitchin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.