Veikkausliigakauden 2022 viimeisten ratkaisujen aika alkaa olla käsillä ja viikonloppuna pelataan kaksi poikkeuksellisen isoa ottelua.

Lauantaina Raatin Stadionilla AC Oulu ja VPS kamppailevat Eurolopputurnauksen finaalipaikasta FC Hakaa vastaan ja sunnuntaina Lahden Stadionilla puolestaan FC Lahti ja TPS ratkaisevat Veikkausliigan karsinnan toisessa osassa kauden 2023 viimeisen Veikkausliigapaikan kohtalon.

AC Oulun ja VPS:n välinen ottelu ratkeaa varmuudella lauantaina. Voittaja haetaan tarvittaessa jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun kautta. palkintona voittajalle on paikka ensi viikolla pelattaviin Eurolopputurnauksen finaaleihin ja paikka ensi kauden eurocupeissa on sen myötä askelen lähempänä.

Pitkälti sama tilanne on myös FC Lahden ja TPS:n kohtaamisessa. Kamppailuun lähdetään pohjalla Turussa torstaina pelattu 1-1-tasapeli ja myös Veikkausliigan karsinta ratkaistaan tarvittaessa jatko-ottelun ja viime kädessä rangaistuspotkukilpailun kautta. Vierasmaalisääntö ei ole voimassa, joten mikäli Lahdessa ollaan 90 minuutin jälkeen tasalukemissa, edetään jatko-otteluun.

Ottelut viikonloppuna:

Eurolopputurnaus, 2. kierros:
La 22.10. klo 17.00 AC Oulu – VPS, Raatin Stadion

Veikkausliigan karsinta, 2. osaottelu:
Su 23.10. klo 17.00 FC Lahti – TPS, Lahden Stadion

Lähde: Veikkausliigan tiedote