AC Oulun 18-vuotias Otso Liimatta oli jo ennen Veikkausliigakauden alkua yksi sarjan puhutuimmista pelaajista. Viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Liimatta on jatkanut tällä kaudella vahvoja otteitaan.

Viime kaudella Liimatta teki Veikkausliigassa viisi maalia ja tällä kaudella osumia on syntynyt jo kaksi. Ruudun asiantuntijana toimiva Marko Rajamäki ei usko, että Liimatta pelaa loppukautta Veikkausliigassa.

– Ei. Ja tämä ei tule yllätyksenä niille jotka ovat seuranneet Veikkausliigaa tarkemmin, Rajamäki toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

18-vuotiaalla pelurilla ovat perustaidot hyvin hallussa, mutta nuorella pelaajalla löytyy vielä varaa parantaa muun muassa fyysisiä ominaisuuksia.

– Se kehittymispotentiaali on valtava. Hän pystyi jo viime vuonna vielä rajallisilla fyysisillä ominaisuuksilla täysipainoisesti pelaamaan Veikkausliigapelejä. Pelimiehen ominaisuuksilla

– Hän kykeni pelaamaan jo hyvällä tasolla viime vuonna ja on ihan luontaisesti selkeää, että fyysiset ominaisuudet paranevat kasvamisen myötä.

Rajamäki ennakoi, että Liimatan tie vie isommille areenoille kesän siirtoikkunan aikana.

– Jos vähääkään kehityskäyrä jatkuu samansuuntaisesti ja vältytään loukkaantumisilta, niin en näe mitään syytä, miksi ei kesän siirtoikkunassa Oulussa tapahdu liikehdintää.

Tuorein Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.