Veikkausliiganousun lauantaina varmistanut FC Haka on tehnyt jatkosopimukset kolmen avainpelaajansa kanssa.

Puolustaja Niklas Fribergin, 23, sopimus on kaksivuotinen ja hyökkääjä Salomo Ojalan, 22, sekä keskikenttäpelaaja Anton Popovitchin, 23, yksivuotiset.

Kaikki kolme pelaajaa ovat tällä kaudella nimetty Ykkösessä Kuukauden pelaajiksi. Popovitch sai kunnian toukokuussa, Ojala heinäkuussa ja Friberg elokuussa. Popovitch on Hakan omia kasvatteja.

– Kauden alussa puhuimme, että Antonilla on nyt paikka ottaa johtavaa roolia. Sen hän on myös tehnyt ja pelannut hyvällä tasolla koko kauden. Anton on ehdottomasti yksi kauden suurista onnistujista, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa.

Ojalalla on puolestaan menossa Hakassa toinen kausi. Hän johtaa Ykkösen maalipörssiä 19 osumallaan.

– Maalimäärähän on tälle kaudelle huikea. Salomo on kehittynyt target-pelaajana ja itseluottamus on korkealla. Häntä vastaan on vaikea puolustaa, sillä hän pystyy tekemään ratkaisuja oikealla ja vasemmalla jalalla sekä päällä, Tainio huomauttaa.

Popovitch on Hakan nykyjoukkueen pelaajista ainoa, joka oli mukana koskilaisten edellisellä Veikkausliigan kaudella 2012.

– Olin silloin 16-vuotias ja pääsin viisi kertaa vaihtopenkille. Silloin ei vielä arvannut, että Veikkausliiga-debyyttiä joutuu näin kauan odottamaan. Nyt se on edessä ja onhan se hienoa. Päästä edustamaan Veikkausliigassa sitä itselle tärkeintä seuraa, Popovitch tuumaa.

Lähde: FC Hakan tiedote.