Viime viikonlopun kierroksen jälkeen keskustelu VAR:n tarpeellisuudesta Veikkausliigassa kasvoi entisestään. Vaikka halua sen saamiseen myös Suomeen olisi, talous asettaa sille omat rajoitteensa.

Veikkausliigassa on jo tämän kauden aikana havaittu, että VAR:lle olisi käyttöä myös kotimaisessa liigassa. Muun muassa erotuomari Petri Viljanen nosti asian esille, kun hän vihelsi kaksi varsin kyseenalaista rangaistuspotkua HJK-AC Oulu-ottelussa.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainion mukaan tällä hetkellä suomalaisessa jalkapallossa on tärkeämpiäkin asioita laittaa kuntoon.

– Mielestäni se on aika tyhmä keskustelu tällä hetkellä. Jos jostain löytyisi miljoona ylimääräistä rahaa, niin sen voisi johonkin muuhunkin käyttää kuin VAR:iin. Aika pienillä mennään. Totta kai kaikki ymmärtävät, että se on nykyfutiksessa tärkeää, mutta puhutaan sellaisista summista, ettei siihen ole yksinkertaisesti kellään rahaa, niin keskustelu on mielestäni ihan turha, Tainio totesi maanantaisen Honka-ottelun jälkeen.

Hongan manageri Hexi Arteva kantoi oman kortensa keskusteluun ja kertoi kuinka paljon VAR tulisi todellisuudessa maksamaan.

– VAR maksaa miljoonan ensimmäisen vuoden ja sen jälkeen sen käyttö maksaa satojatuhansia per vuosi. Teme on ihan oikeassa, että kaikkea olisi kiva ja tärkeä olla, mutta meillä on ollut se liigassa esillä sekä hallituksessa että kilpailuvaliokunnassa ja valintoja joudutaan tekemään, Arteva valotti.

FC Interin keskikenttäpelaaja Noah Nurmi kantoi oman kortensa kekoon asiassa Suplan tuoreimmassa Veikkausliiga-podcastissa. Hän itse liputtaa VARin puolesta.

– Kyllä se kuuluu nykyajan jalkapalloon. Varmaan se rahallinen asia on aika vaikea juttu. Minä en siitä kevyestä VARista ole kuullut mitään. Näin tekstin, että sellainen on olemassa, mutta en tiedä yhtään, mikä sellainen on. Kyllä se joskus varmaan tulee, se kuuluu tähän lajiin nykyään.

Tuorein Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa Suplasta.