Valtteri Filppula oli NHL-uransa alkuvuosina todella oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän voitti Stanley Cupin uransa kolmannella kaudella Pohjois-Amerikassa. Edeltävänä vuonna miehen seura Detroit Red Wings ylsi läntisen konferenssin finaaliin ja vielä vuotta myöhemmin uudestaan Stanley Cupin finaaleihin.

Filppula muistelee noita vuosia Suplassa ilmestyvässä Stanley Cup classics -podcastissa. Voittamisen vaikeuden hän on ymmärtänyt vasta myöhemmin.

– Kyllä sitä tulee mietittyä, ja se on just niin. Itselläni ekat vuodet, konferenssifinaaliin ja kahdesti finaaliin antaa siitä väärän kuvan. Tuli sellainen fiilis, että tämä on hienoa ja päästään joka vuosi pelaamaan mestaruudesta, hän sanoo.

Filppula pelasi Stanley Cupista vielä kesällä 2015 Tampa Bay Lightningissa, mutta silloin Chicago Blackhawks oli parempi.

– Se alku oli todella harvinaista herkkua. On niin pitkän työn takana, että voittaa. Hienoa, että sain, mutta sitä ei ymmärtänyt silloin, kuinka vaikeaa se on. Nyt kun vuosia on mennyt, sen ymmärtää, miten vaikeaa sinne on päästä ja lopulta voittaa, Filppula sanoo.

Kesän 2009 finaalisarja Pittsburgh-Detroit nähdään sunnuntaina Viasatilla.

Lähde: Stanley Cup classics -podcast