Valtteri Bottaksen perjantain toinen harjoitusajo antoi osviittaa siitä mitä tuleman pitää, kun hän ajoi aika-ajojen kuudenneksi.

F1-kauteen lähdettiin uudistunein autoin, jolloin ennakkospekulaatioita auton voimasuhteista oli vaikea tehdä. Ensimmäisten harjoitusten ja aika-ajon perusteella Ferrari on tällä kaudella vahvassa iskussa, kun taas Mercedes on joutunut takaa-ajajaksi. Alfa Romeolla ja viime kaudella syvissä vesissä uineella Haasilla näyttäisi olevan myös kilpailukykyiset autot.

Eturivin paikat menivät Ferrarille ja Red Bullile. Charles Leclerc ajoi paalulle ja perässä seurasivat Max Verstappen, Carlos Sainz ja Sergio Perez.

Harjoituksissa vielä vauhtiaan säästellyt Lewis Hamilton oli viides juuri ennen pitkäaikaista tallikaveriaan Bottasta. Suomalainen pyyhki pöytää tallikaverillaan Zhou Guanyulla, joka oli vasta 15.

Nikita Mazepinin Haasilla korvannut Kevin Magnussen ajoi hienosti seitsemänneksi ja tallikaveri Mick Schumacher oli 12. Bottaksen Mercedeksellä korvannut George Russell oli vasta yhdeksäs.

Formula 1 -kausi käynnistyy Bahrainista tänä viikonloppuna. Kaikki harjoitukset, aika-ajot ja osakilpailut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla.

Sunnuntai 20.3.
klo 16:00 F1-studio; studiossa Iiro Harjula, Emma Kimiläinen ja Mika Salo (Elisa Viihde Viaplay & V sport 1 Suomi)
klo 16:55 Bahrainin Grand Prix; selostus Niki Juusela ja Ossi Oikarinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 1 Suomi)
klo 23:30 Kooste osakilpailuista (Elisa Viihde Viaplay & V sport+ Suomi)

*Muutokset mahdollisia