Ruotsin Elitserienin runkosarja saatiin päätökseen lauantaina ja ”bonuksena” päälle melkoisen merkillinen episodi Rögle – Luleå -ottelun loppuhetkillä.

Rögle oli ottelussa tappiolla maalein 3-4 ja jahtasi vimmatusti tasoitusta, kun peliaikaa kolmannessa erässä oli jäljellä enää vajaa kolme minuuttia. Kun pelikellossa oli aikaa 2.56, Röglelle vihellettiin joukkuerangaistus ja siinä kohtaa päävalmentaja Cam Abbottilla pimeni.

Abbott ryntäsi vaihtoaitiosta jäälle ilmehtien ja haukkuen erotuomarikaksikkoa Marcus Linde – Mikael Holm varsin painokelvottomin sanankääntein. Abbott kuittasi tempustaan ottelurangaistuksen ja Luleå voitti ottelun lopulta 3-5.

Elitserienissä ei ole vastaavaa nähty yli kymmeneen vuoteen. Edellinen valmentaja jäällä vastaavassa tilanteessa oli Leif Boork vuonna 2007