Edmonton Oilers lähti puolustamaan Stanley Cup-mestaruuttaan keväällä 1985. Wayne Gretzky, Jari Kurri ja kumppanit saivat finaalissa vastaan Ilkka Sinisalon edustaman Philadelphia Flyersin. Finaalisarjasta odotettiin tasaista ja niin se alussa olikin. Loppujen lopuksi Edmonton kuitenkin meni menojaan ja eikä vähiten Gretzkyn uskomattomien otteiden ansiosta.

Joukkueet kohtasivat ensin Philadelphiassa ja kotijoukkue voitti 4-1. Kerrotaan, että Edmontonin valmentaja Glen Satherilta meni niin pahasti kuppi nurin, että hän poltti ottelusta nauhoitetut videotallenteet. Ehkä juuri tuo äärimmäinen teko herätti Edmontonin, koska finaalien loppu oli Oilersin juhlaa.

Toinen peli päättyi 3-1 Edmontonille vieraskaukalossa ja tässä ottelussa Gretzky sai maalihanansa auki. ”Väinö” teki yhden ja pääsi samalla vauhtiin. Seuraava ottelu päättyi Oilersille 4-3 ja Gretzkylle kirjattiin hattutemppu. Neljännessä pelissä hän teki kaksi maalia ja tahditti Oilersin 5-3 voittoon. Mestaruus ratkesi lopulta viidennessä ottelussa murskalukemin 8-3 – Gretzky kirjasi lukemat 1+3, samoin kuin ketjukaveri Kurri.

Vähemmän yllättäen pudotuspelien parhaaksi valittiin Gretzky, joka teki pudotuspeleissä pistesaldon 47. Kurri ansaitsi toisen mestaruutensa ja sensaatiomaisesti vasta finaaleihin kuin tyhjästä ilmaantunut Esa Tikkanen ensimmäisensä. Ilkka Sinisalo pelasi tyylikkäästi Flyersin riveissä, kuten kaksi vuotta myöhemminkin finaaleissa, saamatta kuitenkaan mestaruutta.

Viasat ja Viaplay näyttävät ratkaisevan finaalin vuodelta 1985 lauantaina kanavillaan.