Suomen tämän illan vastustaja Valko-Venäjä on voittanut tässä MM-turnauksessa Kazakstanin ja Sveitsin. USA oli avausottelussa sille liian vahva, mutta täysin vailla aseita eivät kisaisännät Leijonia vastaan lähde.

– Mielestäni meillä on erittäin hyvä ykkösketju: Grabovski-Kaljuzny-Stepanov on loistava. Mielestämme kakkosketju Platt-Stas-Kostitsyn tuo meille erittäin hyvän lisän hyökkäykseen. Uskomme pystyvämme maalintekoon ja mielestämme olemme nopeita, tuumii Valko-Venäjän päävalmentaja Glen Hanlon.

Hanlon on tunnettu hyvin puolustusvoittoisen pelitavan suosimisesta. Nyt hän kuitenkin haluaa, että hänen joukkueensa pelaa ns. positiivista jääkiekkoa myös lähtökohtaisesti kovempia maita vastaan.

– Yritän saada heidät pelaamaan nopeasti ja siten, etteivät he häviä. Jos vain puolustat maailman huippujoukkueita kuten Suomea, Ruotsia, Tshekkiä, USA:ta ja Kanadaa vastaan, niin ehkä kestät vähän aikaa. Lopulta jos he vain tulevat ja tulevat päälle, niin häviät, Hanlon sanoo.

Suomi kohtaa jäällä kotijoukkueen ja kaukalon ulkopuolella kotiyleisön. Valkovenäläinen kiekkoyleisö on jo todistanut näissä kisoissa, että sen hartaasti odottamiin peleihin pitää suhtautua niiden ansaitsemalla arvokkuudella.

Minskin halleissa on ollut erinomainen tunnelma, ja erityisesti Valko-Venäjän peleissä on ollut hirvittävä meteli.

– Kotikenttä on etumme. Ero moniin MM-kisojen kotijoukkueisiin on se, että kun muissa isäntämaissa pelaajat tulevat muualta pelaamaan kisoihin, niin meillä on aika monta pelaajaa, jotka pelaavat 35 peliä kaudessa täällä. Pukuhuone on sama kuin missä he ovat olleet kolme vuotta eikä se tunnu heistä oudolta ja se on etu, kiittelee Hanlon.

Nyt kanadalaisluotsi myös uskoo, että suurin jännitys olisi mennyt joukkueelta ohi.

– Rehellisesti sanottuna, ensimmäisessä pelissä pelaajat olivat hyvin hermostuneita. Toisessa pelissä olimme myös hermostuneita. Saimme voiton Kazakstanista ja rentouduimme vähän Sveitsiä vastaan, sanoo Hanlon.