Valioliigaseurojen kannattajat puhkuvat raivoa – useita mielenosoituksia suunnitteilla

© Kuva: Getty Images

Tieto perustettavasta jalkapallon Superliigasta on saanut brittiläiset jalkapallokannattajat liikekannalle. Esimakua protesteista nähtiin jo maanantain Valioliigaottelussa Leedsin ja Liverpoolin välillä, kun molempien seurojen kannattajat osoittivat buuaten paheksuntaansa Liverpoolin joukkueelle tämän saapuessa kentälle.

Tiistai-illaksi on odotettavissa iso mielenilmaus Chelsean Stamford Bridgen ulkopuolella, ja vastaavia joukkoprotesteja on suunniteltu ympäri Englantia viikonlopun Valioliigakierroksen yhteyteen.

Osa kannattajaryhmistä on jo tarttunut toimeen, sillä Liverpoolin Anfield Roadilla ei tulla näkemään ainuttakaan seuraa tukevaa banderollia tulevana lauantaina isäntien kohdatessa Newcastlen.

– Suunnitelmat Superliigasta ovat häväistys kannattajia kohtaan, Liverpoolin kannattajayhdistys tiedotti.

– Emme voi antaa tukeamme omistajille, jotka kohtelevat kannattajiaan näin välinpitämättömästi, The Kopin paljaaksi riisumista perusteltiin.

Vaikka stadionien sisäpuolelta ollaan kannattajien toimesta poistamassa joukkueita tukevat tifot ja banderollit, on usean Superliigakandidaatin stadioneiden ulkopuolet jo nyt vuorattu Superliigaa vastustavin mietelausein.

Seuraava lause näyttää yhdistävän kaikkia protestoivia kannattajaryhmiä: ”Created by the poor, stolen by the rich”, eli jotakuinkin; Köyhien luoma, rikkaiden varastama.

Valioliiga on vahvasti esillä koko viikon. Otteluita joka päivä tiistaista maanantaihin Elisa Viihde Viaplayssa sekä V Sport jalkapallokanavalla.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta