”Vaimo ansaitsee parempaa” – Norjan hiihtolegenda jättää ladut nuoremmille

© Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen hiihdon olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Martin Johnsrud Sundby on ilmoittanut päättävänsä komean uransa. Ratkaisu ei 36-vuotiaan Sundbyn mukaan ollut kuitenkaan helppo.

Takana on 30 maailmancupin osakilpailuvoittoa ja huikeat 74 palkintopallisijoitusta. Lopulta kuitenkin selkävaivat ja perhe-elämä puoliksi ajoivat lopettamispäätökseen. Sundby oli vaimonsa Marieke Heggelandin kanssa sopinut jo ennen Oberstdorfin MM-kisoja, että sen jälkeen on aika lopettaa.

– Marieke ansaitsee parempaa. En kuitenkaan tunne, että minulla ei olisi vielä annettavaa, Sundby pyöritteli NRK Sportin haastattelussa.

Miettimistä jäi MM-kisojen 15 kilometriltä, jossa Sundby jäi vain 20 sekuntia mitalista huolimatta pahoista ongelmista selän kanssa viimeisen vuoden aikana. Tämän myötä Sundby alkoi hiukan epäröidä lopettamispäätöksen kanssa.

– Ei siihen enempää tarvittu, sellainen idiootti minä olen. Se oli todella kannustavaa, olkoon että minulla on ollut sellainen vuosi kuin on ollut. Siinä kääntyi moni asia. Samaan aikaan en kuitenkaan voi pyyhkiä pois kaikkea sitä mitä viimeisen vuoden aikana on tapahtunut.

Päätös ja lupaus kuitenkin pitää Sundbyn mukaan. Kokonaan hän ei ladulta aio kuitenkaan hypätä sivuun, vaan suunnitelmissa on jatkossa hiihtää ylipitkien matkojen kisoja.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.