Detroit Red Wings voitti Stanley Cupin 2007-08 todella eurooppalaisella joukkueella. Jo 1990-luvun mestaruusjoukkueissa oli vahva ulkomaalaispelaajien panos, lähinnä venäläisten, mutta Mike Babcockin luotsaama mestaruusjoukkue oli vielä vahvemmin vanhan mantereen pelaajien miehittämä.

Pittsburghin finaaleissa kaataneessa joukkueessa pelasi peräti 12 pelaajaa muualta kuin Pohjois-Amerikasta. Eikä vain pienissä rooleissa vaan avainpelaajien asemassa. Joukkueen kapteenina toimi huikea Nicklas Lidström. Ruotsalaiskatras ei suinkaan loppunut tähän: legendaarinen maskimies Tomas Holmström voitti jo neljännen Stanley cupinsa, ”Muuli” Johan Franzen teki tärkeitä maaleja, Nicklas Kronwall toi takalinjoille kovuutta, Anders Lilja maalinedustavoimaa ja Mikael Samuelsson taitoa. Kruununa hyökkäyksessä huseerasi Henrik Zetterberg. ”Z” valittiin koko finaalisarjan tärkeimmäksi pelaajaksi ja teki myös sarjan voittomaalin.

Joukkueessa oli mukana kaksi tshekkiä: maalivahtisuuruus Dominik Hasek sekä hyökkääjä Jiri Hudler. Slovakkeja edusti Tomas Kopecky. Detroitin kuulua venäläisperinnettä kantoi Pavel Datsjuk, uskomaton taituri ja yksi aikakautensa parhaista pelaajista koko NHL-liigassa.

Mukaan mahtui yksi suomalainenkin. Valtteri Filppula oli murtautunut kestomenestyjän kokoonpanoon ja ottanut paikkansa yhtenä joukkueen avainpelaajista. Filppula oli ensimmäinen suomalaispelaaja koskaan Detroitin paidassa eikä ihme, että hänen esimerkkinsä jälkeen myös suomalaispelaajia on nähty enemmän kuuluisassa punapaidassa.

Viasat ja Viaplay näyttävät lauantaina Stanley Cup -finaalisarjan 2007-08.