Torstai-iltana Suomen aikaa klo.22.00 alkava D-lohkon kamppailu Uruguay-Englanti on kuin MM-finaali. Joukkueet ovat käytännössä pakkovoiton edessä, koska kumpikin joukkue hävisi avauskierroksen ottelunsa. Häviöllä saa sanoa lopulliset hyvästit jatkopaikalle.

Uruguay koki avauskierroksella yllätystappion Costa Ricalle lukemin 3-1. Illan otteluun joukkue lähtee pienoisena altavastaajana. Joukkueen puolustuspeli ei edellisessä pelissä vakuuttanut. Puolustuspelin epävarmuutta ei varmasti ainakaan helpota Maxi Pereiran ja kapteeni Diego Luganon poissaolot. Pereira on pelikiellossa Costa Rica-ottelussa tulleen punaisen kortin vuoksi ja Lugano kärsii polvivammasta. Suurin huomio kiinnittyy kuitenkin joukkueen tähtihyökkääjä Luis Suarezin pelikuntoon. Mies on pystynyt harjoittelemaan joukkueen mukana, mutta miehen pelikunto polvioperaation jäljiltä on suuri kysymysmerkki. Mies on kuitenkin puolikuntoisenakin niin vaarallinen, että näin tärkeässä pelissä Óscar Tabárez hänet kentälle laittanee. Englannin joukkueen runko koostuu Liverpoolin pelaajista, joten Suarezin pelihalut lienevät kovat.

Englanti avasi kisat pirteästi, vaikka hävisikin Italialle lukemin 2-1. Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin positiivinen ja hyökkäyspeli oli mielikuvituksekasta. Etenkin Liverpoolin nuoren Raheem Sterlingin esitys keräsi kehut. Vaikka joukkueen valmentaja Roy Hodgson ilmaisi mediassa, että neljäkin pistettä voi riittää jatkoon, niin on joukkueelta odotettavissa iloista hyökkäyspeliä jälleen. Joukkue on nyt erilaisen ottelun edessä, sillä Italia pelasi pallonhallinnan kautta ja Uruguay sen sijaan iskee vastahyökkäyksillä.

Odotettavissa on huikea jännitysnäytelmä, jossa paineet ovat äärimmäisen kovat. Kumpikin joukkue kytännee vastahyökkäyksiä, jotka tuonevat ottelun maalit. Ellei Suarez pelaa, on Englanti vahva suosikki voittajaksi. Suarezin pelatessa ottelu päättyy tasalukemiin 2-2.