Mikä yhdistää seuraavia urheiluseuroja? PSG, Manchester City, FC Kööpenhamina ja Schalke. Kaikki nämä jalkapallojoukkueet ovat hiljattain perustaneet elektronisen urheilun, eli eSports joukkueen. Tähän mennessä ainakin kolme suomalaista urheiluseuraa, HIFK, Porin Ässät ja SJK ovat perustaneet omat eSports-joukkueensa.

Vaikka voisi kuvitella, että jalkapalloseuralle loogisin siirtymä e-urheilun puolelle olisi EA Sportsin FIFA-pelisarja, näin ei kuitenkaan ole. Helsinki REDS, HIFK:n eSports joukkue aloitti pelaamisen Blizzard Entertainmentin Overwatch pelillä ja on sittemmin laajentanut Dota 2-joukkueeseen. FC Schalken eSports seurassa pelataan FIFAn lisäksi League of Legends -peliä.

Pelejä pelataan sekä tietokoneilla että pelikonsoleilla pelistä riippuen. Esimerkiksi League of Legends ja Counter Strike ovat tietokoneella pelattavia kun taas FIFA-turnauksissa näpytellään useimmiten PlayStation tai Xbox-konsoleilla.

Mutta miksi perinteiset urheiluseurat ylipäätään lähtevät e-urheiluun mukaan? Kilpapelaaminen on jo useamman vuoden ollut maailmalla hurjassa nousukiidossa. Pelaajia ja turnauksia seurataan maailmanlaajuisesti ja huippupelaajien vuosiansiot lasketaan sadoissa tuhansissa ellei jopa miljoonissa. Elektronisen urheilun Ronaldot ja Messit alkavat niittää mammonan lisäksi mainetta ja kunniaa.

Se, että urheiluareenat saadaan hyötykäyttöön myös e-sports tapahtumien ja turnausten merkeissä, tukee urheiluseuran taloudellista puolta. Seuroille saadaan lisää uusia kohderyhmiä sekä mainospuolelta että kannattajajoukoista. Ei siis ihme, että perinteiset urheiluseurat haluavat palan eSports-kakusta, joka on toisaalta niin lähellä ja taas toisaalta niin kaukana perinteisestä urheilusta.