Vapaaottelumaailma kohahti viime marraskuussa, kun voittamaton dagestanilainen Khabib Nurmagomedov ilmoitti Justin Gaethjesta ottamansa voiton jälkeen jättävänsä ottelemisen. Siitä saakka moni on odottanut päätöksen pyörtämistä, mutta ilmeisen turhaan.

Vapaaottelujärjestö UFC:n nokkamies Dana White on useampaan kertaan houkutellut Nurmagomedovia takaisin kehään, mutta suotta. Saldo 29-0 jäänee lopulliseksi. Nurmagomedov itse kertoo nauttivansa elämästään nyt.

– Joka päivä heräsin aamulla ja aloitin harjoittelun, illalla kehoni oli aivan poikki, koska olin vedättänyt sen äärimmilleen, Nurmagomedov kertoi Esquire Middle Eastille.

– Haluan vain elää elämää, jossa voin ottaa edes pienet nokoset ennen lounasaikaa, elää itselleni, enkä omistautua 100-prosenttisesti urheilulle.

Lajin parissa Nurmagomedov kuitenkin jatkaa edelleen.

– Nyt kun en enää itse harjoittele, minulla on lähellä ihmisiä – veljiä ja ystäviä – jotka nyt kamppailevat huipputasolla. On ehkä viisi tai kuusi, joille rakennamme uraa ja autan heitä, harjoittelen heidän kanssaan ja jaan kokemuksiani…

– Tiettyyn pisteeseen saakka tätä voisi kutsua valmentamiseksi, mutta en aio kokonaan ryhtyä valmentamaan. Olen vain paikalla jakamassa kokemustani.