HIFK:hon hiljattain siirtynyt Miro Karjalainen omaa pitkän ja värikkään junioriuran. NuPS-kasvatti on hakenut paikkaansa niin HIFK:n, Bluesin kuin Jokereidenkin junioreissa.

– Siellä pelattiin, mihin pääsi pelaamaan. En ollut ikinä kärkiryhmissä. Yritin päästä parhaalle sarjatasolle ja jos en päässyt, otettiin toiseksi. Menin sinne, missä sain pelata eniten ja kehittyä sitä kautta. Tuli palloiltua ympäri ämpäri kiertolaisena, mutta muistelen lämmöllä joka junnuvuotta, kertoo Karjalainen Liiga-podcastissa.

IFK on seura, jossa Karjalainen on pelannut ensimmäiset liigaottelunsa ja tehnyt ensimmäisen liigamaalinsa. Tuon jälkeen häntä kutsui kauden 2016-17 ajaksi ECHL ja Idaho Steelheads.

– Muistaakseni Traverse Cityssä oli ”prospectien” turnaus, jossa oli varattuja junnuja ja lupaavia pelaajia. Dallas ilmoitti, että haluatko mennä ECHL-joukkueeseemme Idahoon. Oli unelmana aina päästä rapakon taakse katsomaan, millaista peli on siellä. Sitten alettiin katsella, miten se olisi mahdollista. Päädyttiin, että lähdetään sinne, sanoo Karjalainen.

Lähteminen ei siis ole ollut Karjalaiselle vaikeaa.

– Sinne mennään, mihin tuuli vie. Siitä on turha stressata. Aika näyttää, mistä itsensä löytää.

Miro Karjalainen kertoo urastaan ja odotuksistaan IFK:ssa pelaamisesta Suplan Liiga-podcastissa.