Kiihkeästi debyyttikauttaan Veikkausliigassa odottava FC Hakan hyökkääjä Salomo Ojala on hyvillään, kun Veikkausliigan ja Suomen cupin alkamiselle on saatu pitkän kevään jälkeen selvät päivämäärät.

– Kyllähän tämä on ollut kaikille todella poikkeuksellinen kevät. En ole koskaan ollut näin pitkään pelaamatta, Ojala kertoo Suplan Hacast -podcastissa.

Viime kaudella ensimmäistä vuottaan päävalmentajana toiminut Teemu Tainio johdatti FC Hakan ylivoimaiseen sarjanousuun. Ojalan mukaan Tainion tulo pääkäskyttäjäksi muutti paljon Hakan harjoittelua.

– Nykyään ei tehdä enää puhtaita fysiikkatreenejä kentällä, vaan kaikki harjoitteet tehdään pallon kanssa. Teme osaa myös ovelasti piilottaa juoksemiset pallon kanssa tekemiseen. Pelinomaisuus treeneissä on selvästi lisääntynyt Temen kanssa, hän kertoo.

– Muistan hyvin, kun jäin ensimmäisen kauden pre-seasonin aikana harjoitusten jälkeen kikkailemaan omiani pallon kanssa. Teme tuli sitten siihen ja potkaisi pallon pois jaloistani ja totesi, että lopeta tuo kikkailu ja ala pistää palloa pussiin, Ojala nauraa.

Hyvin Ojala ottikin valmentaja kehotuksen vastaan, sillä viime kaudella Ykkösessä syntyi 23 maalia 26 ottelussa.

Tainio tunnetaan helposti lähestyttävänä persoonana, mutta ennen kaikkea hän on Ojalan mukaan esikuva joukkueen pelaajille.

– Teme on meille auktoriteetti, vaikka hän ei tekisi kentän laidalla mitään. Jokainen tietää, että hän osaa asiansa. Hän on ehkä hieman muuttanut tyyliään noustuaan päävalmentajaksi, mutta kyllä siellä ihan sama kaveri on edelleen, vaikka vastuu onkin vähän lisääntynyt.

Ojala kiittelee Tainiota myös siitä, että hän on aina valmis kuuntelemaan pelaajia.

– On hieno juttu, että Teme ymmärtää pelaajia, ja tosi paljon keskustelemme erilaisista tilanteista hänen kanssaan. Tainio antaa myös pelaajille paljon vastuuta siitä, mitä kentällä saa tehdä. Tämä kehitti peliämme todella paljon viime kaudella, hyökkääjä kertoo.

Ojala tietää, että heinäkuussa alkavasta kaudesta ei ole tulossa samanlaista paraatimarssia kuin Ykkösessä.

– En kuitenkaan usko, että lähdemme hirveästi asioita muuttamaan. Pelitapamme on vahvuus, ehkä sitä vähän muokataan, sillä nyt joudumme varmasti puolustamaan enemmän. Peruspelimme pysyy varmasti samana, se on vahvuutemme.

– Treeneissä näkee, että kaikilla on kauhea into, kun edessä on monille ensimmäinen Veikkausliigakausi. Teme ja muutama kokeneempi kaveri osaavat varmaan auttaa siinä, että tämä into saadaan kanavoitua oikeisiin asioihin kentällä, Salomo Ojala päättää.