Arvokisat.com listasi ennen Leijonien Valko-Venäjä -kohtaamista isäntämaan parhaat pelaajat.

Jatkamme samalla kaavalla ennen Sveitsi-kohtaamistakin, eli tässä alppimaan vaarallisimmat pelurit.

1. Roman Josi

Loistava kiekollinen pelaaja. On yksi MM-kisojen parhaista viivapelaajista. Ylivoimalla rakentaa paljon paikkoja älykkyydellään. Puolustuspäässä kiekkovarma ja suojelee oman maalinsa edustaa suurella sydämellä. Teki viime kisoissa hurjat 4+5 tehot ja oli tärkeä palanen Sveitsin tuhkimotarinassa.

2. Damien Brunner

Sähäkkä ja periksi antamaton laitahyökkääjä. Yksi Sveitsin NHL-pelaajista. Hyvä kulmaväännöissä ja omaa hyvän laukauksen. Pelasi Sveitsin liigassa 300 ottelua melkein piste per peli -tahdilla.

3. Reto Berra

Alla rikkonainen kausi NHL:ssä. Pelin kulkiessa kisojen parhaita maalivahteja. Isokokoisena maalivahtina peittää hyvin maalinsa. Koostaan huolimatta erittäin liikkuva ja atleettinen maalivahti. Hän on parhaimmillaan tiukoissa peleissä.

4. Yannick Weber

Hyvin liikkuva hyökkäävä puolustaja. Vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa. Omaa hurjan lämärin, jolle on käyttöä ylivoimapelissä. Puolustuspelaamisessa parannettavaa. Yksi Sveitsin NHL-pelaajista.

5. Mathias Seger

Joukkueen todellinen johtaja 36-vuotiaana. Kaikkien aikojen eniten MM-kisoja pelannut pelaaja. Käynnissä 16. MM-kisat. Ohitti juuri Petteri Nummelinin kyseisessä tilastossa.