Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Tommi ”Auge” Kautonen on tunnetusti saksalaisen jalkapalloilun ystävä. Tiistain välieräottelu Saksan ja Brasilian välillä jää Kautosen mieleen ainutlaatuisena otteluna.

– Saksa on aina joukkue, tällä kertaa se on sitä normaaliakin enemmän. Tiistain peli oli lähes täydellinen peli heiltä, Kautonen ylisti.

– Ottelu oli jotenkin käsittämätön. Kotikisoissa pelaava joukkue jäi täysin lähtötelineisiin. Paineet olivat ihan selvästi liikaa heille. Kun tosipaikka tuli eteen, joukkue mureni. Mutta pitää siis muistaa, ettei Saksaa olisi todennäköisesti pysäyttänyt tiistaina kukaan.

Saksa on jälleen kerran tehnyt Kautoseen suuren vaikutuksen. Pallo ja miehet liikkuvat.

– Tuollaista Saksaa on lähes mahdoton puolustaa. Syötöt menivät omille, miehet hakivat paikkaa ja jokainen pelaaja hoiteli oman hommansa täydellisesti.

– Tämä tarkoittaa sitä, että maailman paras JOUKKUE ja jalkapallomaa oli valmis ja valmistautunut. Jokaisella yksilöllä on niin selkeä toimenkuva, jonka he myös täyttävät. Tiistai-iltana nähtiin uskomattoman kova Saksa, Kautonen sanoi.