Teemu Tainio muistelee värikästä koutsiaan: ”Guy Roux otti omenatortun käteen ja löi sen kokin naamaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Mittavan kansainvälisen uran tehneellä Teemu Tainiolla oli Auxerren aikana käskyttäjänä Guy Roux, joka oli valtava persoona. Tainio kertoi Suplan Huucast-podcastissa, että hänen alaisuudessaan sattui ja tapahtui.

Guy Roux on hyvin arvostettu valmentaja Ranskassa ja erityisesti Auxerressa, jota hän luotsasi peräti 44 vuoden ajan, nostaen seuran kolmannesta divisioonasta aina Mestarien liigaan saakka. Hän hankki vuonna 1997 joukkueeseensa 18-vuotiaan Teemu Tainion, joka pelasi Roux’n alaisuudessa yhteensä kahdeksan kauden ajan voittaen kaksi Ranskan cupia ennen siirtoaan Tottenham Hotspursiin.

– Guy Roux oli aika iso persoona. Välillä sattui ja tapahtui. Se missä Guy Roux oli hyvä, niin hän oli kuin isähahmo kaikille pelaajille. Hän piti narut tiukasti käsissään. Me juoksimme treeneissä älyttömästi ja melkein jokainen viikko oli vähän samanlainen. Hän oli todella pidetty persoona Ranskassa, Tainio kertoi Suplan Huucastissa.

– Näin hänet pari vuotta sitten, kun kävin Auxerressa kaverini häissä. Guy Roux tuli erikseen moikkaamaan ja se oli hienoa.

Mutta mitä Tainio tarkoitti sanoessaan, että ”välillä sattui ja tapahtui”?

– No, esimerkiksi me söimme aina ennen peliä. Meillä oli samat ruuat aina ja jälkiruokana oli omenatorttua. Olimme jossain paremmassa hotellissa. Kokki toi omentatortut pöytään, mutta se ei jostain syystä miellyttänyt herra Roux’ta. Hän otti tortun käteen ja löi sen kokkia naamaan ja kertoi, että mene tekemään uusi. Tällaista pientä säätämistä siellä aina oli, Tainio nauraa.

FC Hakaa nykyään valmentavan Tainion koko uran kattava haastattelu löytyy kokonaisuudessaan Suplan Huucast-podcastista.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.